Kézilabda

2022.08.24. 16:44

Elbúcsúzott a Siófok KC a klub a legeredményesebb edzőjétől

Győzelemmel zárta hatodik, s egyben utolsó felkészülési mérkőzését a női kézilabda NB I.-re hangoló Siófok KC, mely a Tor Odvar Moen edző vezette Molde csapatával csapott össze.

Fotó: Németh András

KÉZILABDA NB I., NŐK A találkozó előtt hivatalosan is elbúcsúztatták a Siófokon edzőtáborozó Molde HK jelenlegi, a Siófok KC korábbi sikeredzőjét, a norvég Tor Odvar Moen-t.

Jól kezdte az összecsapást az SKC, de a vendégek hamar egyenlítettek, majd a vezetést is átvették. A a 15. percben újra egál volt az állás, s nem sokkal később már Moen mesternek kellett időt kérnia, mert két góllal meglógtak a somogyiak. Az első játékrész hajrájára fordulva négy góllal is vezettek a hazaiak, s végül a szünetben közte három állt az eredményjelzőn.

Fotós: Németh András

A második félidőben minden egyes „mérföldkőnél” három góllal vezetett Uros Bregr együttese, komolyabb előnyt azonban egyetlen egy alkalommal sem tudott kiépíteni. Kiemelkedő egyéni teljesítmények helyett ezúttal kiegyensúlyozott kulcsembereket láthattunk a pályán. Az utolsó tíz percre fordulva azonban kis híján kiengedték a kezünkből a mérkőzést, 29–28-as állásnál az egyenlítésért támadhatott a Molde, ami elmaradt, így végül szoros mérkőzésen ünnepelhetett a Siófok KC kétgólos győzelmet.

Siófok KC–HK Molde 31–29 (17–14)

Siófok, Kiss Szilárd Sportcsarnok. V.: Androka M., Hucker R.

Siófok KC: Rajcic, Herczeg L., Csapó K. (kapusok) – Mavsar 5, Janjusevic 3, Debreczeni-Klivinyi 5, N'iaye, Milosavljevic 6, Such 5, Kojic 2, Kiss N. 1, Kajdon B. 1, Juhász F., Török L. 1, Abdourahim, Wald 1, Sirián 1, Puhalák. Vezetőedző: Uros Bregar.

HK Molde: Stangvik, Gussias (kapusok) – Skinnehaugen 3, Obaidli 3, Obaidi 6, Qyerhhamn, Deila 3, Strand 3, Neras, Alver 4, Nypan 2, Stensrud, Dalen 1, Vatne 2, Fossheim 1, Sanner, Marsenic 1. Vezetőedző: Tor Odvar  Moen.

Kiállítások: 4 perc, illetve 10 perc. Hétméteresek: 6/5, illetve 4/3.

 

Az élet olykor érdekes forgatókönyveket ír, így volt ez Tor Odvar Moen esetében is még 2020-ban. A Siófok KC történetének legsikeresebb edzőjétől nem tudtak méltóképpen elköszönni, erre azonban most, valamivel több mint két év után, a Molde HK elleni felkészülési mérkőzéssel egybekötve lehetőségük nyílt. A norvég szakember 2018-ban érkezett a Balaton-parti klubhoz, mellyel a 2018/2019-es szezonban nemcsak bajnoki bronzérmet szerzett, de EHF Európa-liga (korábban EHF-kupa) győzelmet is ünnepelhetett.

– A 2019/20-as szezonban a vezetésével legyőztük a Győri Audi ETO KC-t hazai pályán és két mérkőzésen három pontot szereztünk az FTC-Rail Cargo Hungaria ellen – tájékoztatott hivatalos honlapján, a siofokkc.hu-n az egyesület. – Március elejét írtunk, amikor arról beszélgettünk házon belül a mesterrel, micsoda két hónap vár ránk: a bajnoki ezüstérem karnyújtásnyira volt, reálisnak tűnt egy esetleges címvédés az EHF Európa-ligában és készülhettünk egy ki-ki mérkőzésre hazai pályán a Győri Audi ETO KC ellen a Magyar Kupában a Final 4-ba kerülésért. Minden, ami ezután történt már történelem, a koronavírus-járvány megváltoztatta az életünket és minden forgatókönyvet átírt. A Kastamonu elleni párharc után (2020 márciusa) válogatott szünet következett, Tor pedig hazarepült a családjához. Mikor felszállt a gépe, nem is sejthettük, hogy többé nem láthatjuk őt a Siófok KC vezetőedzőjeként. A világjárvány következményeként a 2019/20-as idény nem lehetett befejezni.

Moen-mester az idény végén egyébként is távozott volna Siófokról, családi okok miatt már korábban kérte szerződése felbontását, melyet a klub elfogadott. A búcsút azonban nem így képzelték el a klubtörténet legsikeresebb edzőjétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában