Labdarúgás

2022.08.01. 07:47

Elek tovább nyújtotta a DVTK siófoki sikertelenségét

Bravúros győzelemmel indította a szezont a BFC Siófok, mely hazai pályán verte a feljutás egyik nagy esélyesét, a Diósgyőrt. Az utóbbiak nem nyerni járnak a Révész utcába, ez legutóbb huszonhárom éve jött össze nekik.

Keszthelyi Zoltán

Fotó: Németh András

Hajtós, jó iramú, végletekig kiélezett bajnoki volt, a siker értékét tovább növeli, hogy a házigazdák egy meglehetősen fiatal, 24,6 év átlagéletkorú kezdővel érték el. A két belső védőjük Varjas és Debreceni például együtt negyvenegy évesek, ám hihetetlen magabiztossággal tették a dolgukat, a korábbi élvonalbeli és a legutóbbi másodosztályú gólkirály Eppel, illetve Lukács helyzetig sem jutott. Polényi és Varga is extrát nyújtott, de mindenki megtette a magáét, nem volt gyenge pont. Elek pedig mesteri gólt szerzett, remek egyéni akció volt, tizenhatról tekert jobbal a bal alsó sarokba. Az első ivószünetet követően, már hátrányban, magasabb fokozatba kapcsoltak a piros-fehérek, onnantól ők domináltak, jöttek tőlük a beadások, a szögletek, viszont ziccereket nem tudtak kialakítani.

DVTK BFC Siófok
Forrás: Németh András

A három ponthoz Elek tekerése mellett Hutvágner és a szerencse is kellett, az előbbi Jurek lövésénél védett óriásit (67.p), az utóbbira pedig Hegedűs góljánál volt szükség, aki lesről egyenlített. Nem sokon múlt. Meg kell jegyezni, hogy kevesebb lett volna az izgalom, ha Elek találata után, az utóbbi átadását Balogh gólra váltja (23.p), ám a jobb alsó sarokra tartó löketét Danilovic hárítani tudta. Szerencsére, ezúttal ez is belefért.
A siófokiak öt év után nyertek újra szezonnyitót, ráadásul kapott gól nélkül hozták ezt a DVTK elleni találkozót, pedig utóbbiak remek támadókkal bírnak, „szórták a gólokat” a felkészülés alatt.

 

Dragan Vukmir (DVTK): – Nagyon gyenge teljesítményt produkáltunk a mai napon, az egész felkészülésünkön gyakoroltakat nem láttam viszont a pályán. Nem volt csapatjáték, elnézést kérek a szurkolóktól.
Domján Attila (BFC Siófok): – Az utolsó húsz perc kivételével egyenrangú ellenfelei voltunk a bajnokság megnyerésére is esélyes Diósgyőrnek. A végén hősiesen védekeztünk, de az utolsó percekben kontrából növelhettük volna az előnyünket. A győzelmet a Bíró Gábor a héten megszületett kislányának ajánljuk.

Labdarúgó NB II, 1. forduló:
BFC Siófok – Diósgyőri VTK 1–0 (1–0)
Siófok, Városi Stadion, 1600 néző. Vezette: Görög Márió (Bede Tamás, Bertalan Dávid).
SIÓFOK: Hutvágner – Polényi, Varjas Z., Debreceni, Varga B. – Krausz, Szakály A. (Vágó, 84.) – Balogh B. (Major G., 62.), Nyári (Nikházi, 62.), Girsik (Pataki, 73.) – Elek B. (Dénes Cs., 84.). Vezetőedző: Domján Attila.
DVTK: Danilovics – Farkas D., Szatmári Cs., Hegedűs J., Csirmaz (Bárdos, a szünetben) – Holdampf (Koman, 70.), Bényei Á. (Szőke, 70.) – Bertus, Oláh B. (Jurek, a szünetben), Lukács D. – Eppel. Vezetőedző: Dragan Vukmir.
Gólszerző: Elek B. (21.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában