Kézilabda

2022.08.15. 13:18

Elkezdődtek a szezon eleji erőfelmérések

Trancsik Zsanett

Az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is az új szezonra való felkészülés egyik meghatározó eleme a játékosok folyamatos monitorozása, felmérése. A Langmár Gergely vezette Egészségügyi és Sporttudományos csoport munkatársai összehangolt, több mint húsz egyéni felmérésből álló tesztekkel segítik az edzői stáb munkáját annak érdekében, hogy megfelelő képet kapjanak a játékosok jelenlegi állapotáról. Elősegítve ezzel a megfelelő egyéni edzésterv meghatározását.

– Az idei szezon kezdetén is fontos volt számunkra, hogy lássuk a nyári pihenőből visszatérő játékosok állapotát, illetve a teljesítményük merre tolódott az elmúlt időszakban, valamint hogyan változott a statikai és mozgatórendszeri felépítésük – foglalta össze a szezon eleji felmérések jelentőségét Langmár Gergely a NEKA online felületén. – A NEKA-n a kiemelt akadémiák számára egységesen meghatározott tesztrendszer alapján dolgozunk. Több mint húsz felmérés adatait dolgozzuk fel, majd kialakítjuk a sportoló egyéni profilját. A programban szerepel a funkcionális mozgásminta-szűrés, talpnyomás, sprinttesztek, ezen kívül irányváltásos futógyorsaságot mérünk, aerob állóképességet tesztelünk. Ezek a felmérések adják a szezon alapjait, az év során ezekből az adatokból kiindulva tudunk majd további részcélokat meghatározni a játékosok számára.

 

Címkék#Somogy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában