Röplabda

2022.08.19. 10:19

Sima győzelmet aratott a válogatott Grúzia ellen

Idei utolsó hazai tétmérkőzést játszotta le a férfi röplabda-válogatott Grúzia ellen a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban. A magyar csapat remekül játszott a csoport utolsó helyén záró együttes ellen.

Trancsik Zsanett

A spanyolok szlovákiai győzelmével pedig továbbra is meg van a matematikai esély a csoport második helyére.

Három magyar ponttal kezdődött a találkozó, tetszés szerint szerezték az egységeket a csoport leggyengébb csapata ellen. Több grúziai időkérés ellenére is rendületlenül meneteltek előre a magyarok. Tizennyolcnál már 10 pont volt a különbség, 24–14-nél pedig az első szettlabdát sikerült érvényesíteni.

A második játszma elején 4–4-ig tartották a vendégek a lépést, kisvártatva pedig már 15–6-ot mutatott az eredményjelző. Húsznál ismét 10 pont volt a különbség, de most 11 szettlabdája volt a magyaroknak, s Keen Cameron egyből le is zárta a szettet.

A harmadik felvonásra bent maradt a fiatal Kecskeméti Bálint, az elejétől kezdve a hazaiak irányítottak. Már 16-nál kialakult a 10 pontos különbség. A végén már gálázott a magyar nemzeti együttes, tizennégy meccslabdája is volt, s bár az elsőt hárították, de egy rontott nyitással már lezárták a találkozót.

A csoport másik mérkőzésén az éllovas spanyolok 3–1-re győztek Szlovákiában, ezért még mindig megmaradt a matematikai lehetősége annak, hogy a csoport második helyén végezzenek a magyarok. Ehhez azonban amellett, hogy a magyar csapatnak vasárnap nyernie kellene Spanyolországban, a grúzoknak is le kellene győznie szombaton a szlovákokat a záró fordulóban, azaz innentől kezdve már nem a magyarok kezében van a saját sorsuk.

Férfi röplabda Eb-selejtező, 5. forduló

Magyarország–Grúzia 3–0 (14, 13, 11)

Budapest, 850 néző. Vezette: Cildir, Vaszileiadisz.

Magyarország: Horváth 9, Szabó 2, Pesti 10, Gergye 1, Tomanóczy 9, Keen 6. Csere: Bán (liberó), Blázsovics 10, Kecskeméti 6. Szövetségi kapitány: Koch Róbert.

Koch Róbert: – Boldog vagyok, hogy felszabadult játékkal tudtuk hozni ezt a kötelező győzelmet. Lehetett volna ez egy görcsös meccs is, de ez így nagyon rendben volt. Persze nem kell túlértékelni a mostani győzelmet, de mindenesetre ez adhat egy olyan lökést, amivel bátran neki mehetünk majd a spanyoloknak, ahol bármi megtörténhet, amint azt az első mérkőzés is mutatta.

Címkék#Somogy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában