Quadsport

2022.09.25. 15:43

A német mezőnyt is maga mögé utasította a kaposvári quados

A németországi Heringenben a Monte Kali lábánál rendezték a hétvégén a DMV Quad Short-Track negyedik bajnoki futamát.

Barkóczy László

– A versenyhétvége két napos volt, minkét napon több futamon is indultam – kezdte élménybeszámolóját Mohácsi Zsófia a Kaposvári Autósport Egyesület és a Hungaryan Quad Challenge ifjú tehetsége a versenyről. A futamokon több mint öt ország képviseltette magát. Magyarországról hárman indultuk, más-más kategóriában. A versenypálya szélén és depóban már több ismerőssel, és vetélytárssal találkoztam. Az üdvözlés után rögtön azt néztem, ki melyen géppel, beállítással és gumival szerelve indul majd a versenyen. Beszélgettem Reiko Meninnggel, Leon Joellel és Felix Schulzevel is, akik a legnagyobb németországi vetélytársam. 

 

A szokásos eligazítás után, szabadedzéssel, majd időméréssel kezdődött a versenyhétvége. Valamennyi résztvevő megismerkedett a hosszú, ovális alakú, füves pályával. Zsófi számára szokatlan volt a talaj összetétele, a fűvel borított pálya. 

 

– Az edzések után még néhány kis beállítás, majd a pole-pozíció megszerzése után a belső íviről indulhattam – folytatta az ifjú quados. – A vasárnapi kedvezőtlen időjárás előrejelzések miatt, a szervezők a szombati napon négy futamot indítottak a junior korosztály részére. Három futamban sikerült a leggyorsabbnak lennem. A szombati napot így magabiztosan zártam. Nagyon nehéz volt akkora esőben versenyezni, nagy eső és sár teljesen átalakította a füves pályát. Szinte alig láttam pár métert előre, nagyon aggódtam, hogy a rajtnál vagy az előzésnél, esetleg egy pozícióvédést követően kicsúszom a pálya szélére. A korábbi  futamoknál láttam, hogy onnan már nem igazán lehet visszajönni. A versenyrutinom és egy kis szerencsének is köszönhetően a nap végén a dobogó legmagasabb fokára álhattam fel. 

 

Zsófi legközelebb a Horvátországi Viškovciben, quad cross versenyen indul, október 2-án. 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában