Kosárlabda

2022.09.23. 12:01

Dayon Griffinnel teljes a Kometa Kaposvári KK kerete

Az amerikai Dayon Griffin érkezésével lett teljes a férfikosárlabda NB I./A csoportjára készülő Kometa Kaposvári KK játékoskerete.

Molnár Gábor

Dayon Griffin a Kometa Kaposvári KK együttesében folytatja pályafutását, az amerikai játékos, Tomislav Gabrichoz és Sebastian Arishoz hasonlóan 1995-ös születésű. A 196 centiméter magas játékos, több poszton is bevethető, de elsősorban 2-3-as pozícióban érzi otthonosan magát. A sportoló érkezésével teljes lett a kaposváriak játékoskerete.

Griffin kettőezer-tizenkilencben végzett a Central Florida egyetemén, majd első profi idényében Koszovóban kosárlabdázott. A 2020/21-es szezont a lengyel élvonalbeli Radom csapatánál töltötte, ahol huszonhét mérkőzésen átlagban 26,7 perc alatt 11,7 pontot, 3,1 lepattanót és 2,5 gólpasszt átlagolt.

Az elmúlt évadban előbb megfordult Ukrajnában és Görögországban, majd a szezon nagy részében az APOEL Nicosia együttesénél kosárlabdázott. A ciprusi együttesben átlagban 32,6 perc alatt 14,8 pontot, 3,8 lepattanót és 4,5 gólpasszt átlagolt. A mezőnyből 50,4, a triplavonal mögül 34,1, míg büntetőből 75,7 százalékkal célzott.

– Az amerikai játékos már az átigazolási időszak korábbi szakaszában is képben volt csapatunknál, végül a napokban írta alá szerződését a remek védőnek számító erős fizikumú játékos – tájékoztatott hivatalos honlapján a Kometa Kaposvári KK. – Griffin éppen ezekben a napokban lett újdonsült apuka és első gyermeke születését követően szinte azonnal repülő szállt, hogy csatlakozzon új társaihoz. A játékos a 10-es mezben fog játszani az együttesünkben.

A Kometa Kaposvári KK játékoskerete. Irányítók (1-es poszt): Sebastian Aris (dán), Krnjajszki Borisz, Halmai Dániel. Hátvédek (2-3-as poszt): Bogdán Benedek, Dayon Griffin (amerikai), Puska Bence, Paár Márk, Szőke Bálint. Centerek (4-es, 5-ös poszt): Hendlein Roland, Tomislav Gabric (horvát), Michael Hughes (amerikai), Csorvási Milán, Hajduk Attila, Antalics Dániel. Vezetőedző: Ivan Rudez (horvát), edzők: Szőke Balázs, Filipovics Gordan. Erőnléti edző: Csik Olivér, gyúró: Horváth Tamás, gyógytornász: Fekete Judit, csapatorvos: dr. Palka Gergely. Ügyvezető: Puska Zoltán, technikai vezető: Mihályfalvi Péter.

Szombaton 18 órától rendezik az arénában a X. Orosz László emlékmérkőzést, melyen a Kometa Kaposvári KK az Atomerőmű SE együttesével csap majd össze. A somogyiak részt vettek a paksi Morgen Ferdinánd Emléktornán, melyet meg is nyertek, de akkor úgy alakultak a mérkőzések, hogy nem találkozott egymással a két egylet.

A hazaiak felkészülése eddig kiváló; az előkészületi mérkőzéseken rendre kiváló teljesítményt nyújtott a csapat. A sort Zágrábban nyitották Hendleinék, s hosszabbítás után megverték a KK Cedevitát, majd zárt kapuk mögött találkoztak Székesfehérváron az Alba Fehérvárral. Ezt követte az oroszlányi MVM-Bányász kupa, ahol második helyen zártak, majd jött a már fentebb említett tolnai túra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában