Kézilabda

2022.09.19. 10:14

Már nem gyerekek a bogláriak, akik nagyon elkapták a rajtot

Három forduló után négy pont a HSA NEKA mérlege, Delyék a komlói siker után (31–29) a CYEB–Budakalász ellen (38–23) első hazai sikerüket is begyűjtötték a hétvégén. Remek szezonkezdet.

Keszthelyi Zoltán

Fotó: Nemeth_Levente

– Boldog vagyok, hogy így sikerült kezdenünk, nem szeretnénk itt megelégedni, megyünk tovább mérkőzésről mérkőzésre, edzésről edzése – mondta Sótonyi László, a HSA NEKA szakvezetője. 
Nem sokan várták – a legutóbbi szezon tavaszán tizennégy bajnokin elért három pont után – ezt a tanítványaitól, főként azok után, amit a tréner is hangsúlyozott, hogy a legutóbbi tizenkettedik hely után a rutinos játékosok helyett a nyáron is a fiatalok igazolása mellett tették le a voksukat. A kalásziak ellen ráadásul tartalékosak is voltak, hiszen nem volt az eddig remekelő, ám bokasérülés miatt kidőlő Temesvári, illetve Bodócs, így Csengeri debütálhatott. 

– Már nem gyerekek vagyunk, van mögöttünk tapasztalat – jegyezte meg Sótonyi László, akinek a pályára küldött együttesének átlagéletkora a kalásziak elleni siker alkalmával 20,7 év volt. Valóban nem tűntek mindezek ellenére sem gyerekeknek, hiszen azok nem tudtak volna így védekezni. A CYEB–Budakalász a szezon leggyengébb támadójátékát produkálta ellenük az egy félidő alatt dobott nyolc góllal, de ez akkor is igaz, ha a hatvan perc egészét nézzük. A végén Csoknyai edző tanítványai háromszor is bejöttek háromra a nyolcgólos hátrányból. Talán a legutóbbi szezonban elbizonytalanodtak volna ettől Papp Tamásék, ám ezúttal erről szó sem volt, mindez még nagyobb erőbedobásra sarkalta őket és mindig akadt is valaki, aki meglendítette azt a bizonyos szekeret. Meg kell jegyezni, Deményi érkezésével kapusposzton sokat lépett előre a HSA NEKA, aki tizenhárom védéssel zárt, közte egy hetessel. Draskovicsot is ki kell emelni, aki az első két bajnokin gól nélkül maradt, most viszont négyszer is eredményes tudott lenni, amivel jelentős érdemei voltak az újabb két pont kiharcolásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában