Labdarúgás

2022.09.04. 22:10

Negyed óra alatt eldöntötte a meccset a Rákóczi

A zöld-fehérek a három góllal nyertek harmadosztályú labdarúgó-bajnokság Nyugati csoportjának hetedik fordulójában.

Fotó: Lang Róbert

A Kaposvári Rákóczi FC három győzelem, míg a Bicskei TC három döntetlen után várta a vasárnap esti bajnokit, melyen a hazaiak továbbra is nélkülözték három sérült alapemberüket, míg a vendégek az eltiltott, korábban Kaposváron is futballozó Sóron Tibort. A másik egykori Rákóczis, a belső védő, Lakatos Gergő viszont ott volt a Fejér megyeiek kezdőjében, melyet sérülések miatt fel kellett forgatni Csordás Csabának. Ezt remekül használta ki a Rákóczi, amely már a tizedik percben előnybe került. Kálmán Szilárd oldalszabadrúgása után Pintér Norbert emberét és Illés kapust is megelőzve nyolc méterről, középről fejelt a hálóba, majd négy perc múlva megduplázta góljai számát a Kaposvár. Böndi Ádám bedobását követően Mayer Milán csúsztatta fejjel a labdát Pintér Norbert elé, aki kapásból, három méterről lőtt a jobb alsóba. A kaposváriak így nyugodtan, hátul nagyon stabilan futballoztak tovább, s félórányi játékot követően akár tovább növelhették volna előnyüket. Zólyomi Dávid ugyanis remekül bújt ki két védő közül Pintér Máté átadásával, de öt méterről a kapu mellé lőtt.
A második félidő elején nagy iramot diktált a hazai csapat, már a tizenhatosnál letámadtak Mayer Milánék, s próbálták hibára kényszeríteni a Bicskét. Egy kontra után azonban a vendégek előtt adódott nagy lehetőség, Németh János tört kapura, de tizenkét méterről a jobb kapufa mellé gurított, majd az 56. percben ismét a bicskeiek hetese került helyzetbe, a bal alsóba kapáslövésébe a legjobbkor lépett bele Horváth Balázs. A vendégek fokozatosan vették át a mérkőzés irányítását, sokkal kezdeményezőbben futballoztak, így a hajrába lépve a legjobbkor jött a Rákóczi újabb találata. A 75. percben Pintér Norbert szabadrúgása után Illés Bence bravúrra tolta fölé Mayer Milán bal felsőbe tartó fejesét, a szöglet után újra Pintér Norbert kanyarította középre a labdát, melyet az ötösnél álló Bori Gábor csúsztatott a kapu bal oldalába. Ez a találat végleg lezárta a mérkőzést. A hátralévő bő tíz percben még alakított ki helyzeteket a Kaposvár, de az eredmény már nem változott, így sorozatban a negyedik győzelmét aratta a bajnokságban a Rákóczi FC.

 

Kaposvári Rákóczi FC–Bicskei TC 3–0 (2–0)
Kaposvár, Rákóczi Stadion, 310 néző. V.: Iványi G. (Jakab B., Aczél P.).
Kaposvári Rákóczi FC: Mikler – Ekker, Heil, Gál, Böndi – Horváth B. (Grabarics, a 68. percben), Pintér M. – Zólyomi (Borbély Á., a 83. percben), Pintér N., Kálmán Sz. (Kocsis B., az 58. percben) – Mayer Milán (Kovács L., a 83. percben). Vezetőedző: Horváth Rudolf.
Bicskei TC: Illés B. – Pekowski, Gaszner, Lakatos G., Vékony – Bori, Hirman, Dencinger (Kovács B., a 76. percben), Lencsés (Németh J., a szünetben) – Nyúl (Varga L., a 66. percben), Kovács P. (Rigó M., a 88. percben). Vezetőedző: Csordás Csaba.
Gólszerzők: Pintér N. (a 10. és a 14. percben), Bori (a 75. percben – öngól).
Sárga lap: Bori (a 49. percben), Varga L. (a 71. percben), Hirman (a 84. percben).
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában