Kosárlabda

2022.09.18. 11:19

Paksi emléktornát nyertek meg a kaposvári kosarasok

Magabiztos, 21 pontos győzelmet aratva nyerte meg a férfikosárlabda NB I.A-csoportjának rajtjára hangoló Kometa Kaposvári KK a paksi X. Morgen Ferdinánd Emléktornát.

Molnár Gábor

A pénteki elődöntőben a Naturtex-SZTE-Szedeák ellen aratott 16 pontos sikert követően a házigazda Atomerőmű SE ellen hosszabbításban diadalmaskodó cseh Basket Brno gárdájával mérkőzött meg a Kometa Kaposvári KK a X. Morgen Ferdinánd Emléktorna fináléjában.

 

Ivan Rudez, a somogyiak vezetőedzője a korábbi mérkőzésekhez hasonlóan ezúttal is remekül használta csapatát, mind a 12 benevezett játékost pályára küldte, ráadásul heten is 22-26 percet töltöttek a parketten.

Fotók: Molnár Gyula

A döntő első negyede igazi dobópárbajt hozott, de a folytatásban a védekezésén is alakított a kaposvári együttes. A somogyi szurkolóknak köszönhetően szinte hazai pályán játszó Hendleinék a záró negyedben már szebbnél-szebb helyzetekből találtak a gyűrűbe és végül magabiztosan, 21 ponttal győztünk a cseh együttes ellen.

Nemcsak a tornagyőzelemért járó kupát hódították el, hanem a legjobb játékosnak járó díj is Kaposvárra került, miután a szervezők Krnjajszki Boriszt választották meg MVP-nek.

 

Kometa Kaposvári KK – Basket Brno 111-90 (34-30, 23-17, 24-24, 30-19)
Paks, vezette: Reisz, Cziffra, Tőzsér
Kometa Kaposvári KK: Aris (22/15), Krnjajszki (13), Puska B. (9/3), Gabric (22/12), Hughes (18). Csere: Antalics D. (-), Paár M. (5/3), Hendlein (7), Bogdán B. (13/9), Csorvási (2), Halmai D. (-), Hajduk A. (-). Vezetőedző: Ivan Rudez. Edző: Szőke Balázs, Filipovics Gordan
A Basket Brno legjobb dobói: Mishula (20/15), Pursl (16), Chatman (15/6).

A X. Morgen Ferdinánd Emléktorna végeredménye:
1. Kometa Kaposvári KK
2. Basket Brno
3. Atomerőmű SE
4. Naturtex-SZTE-Szedeák

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában