Labdarúgó NB II.

2022.10.30. 17:27

A tizedik bajnokin megvan az első Farkas gól

Négy nyeretlen hazai bajnoki után újra győzni tudott a BFC Siófok saját közönsége lőtt. A három veretlen meccsel a háta mögött érkező Szentlőrinc ellen Farkas Balázs első, Eördögh András pedig második találatát jegyezte a szezonban.

Keszthelyi Zoltán

Fotó: Németh András

Alaposan megnehezítették saját dolgukat, ám így is nyertek a lényegesen több helyzetet kidolgozó balatoniak. Megérdemelten jutottak előnyhöz Farkasnak köszönhetően, aki Varjas jobbról bepasszolt labdáját pörgette a kapuba egy védővel a nyakán (1-0). Farkas le is zárhatta volna a meccset a félidő hosszabbításában, de hiába vezethette a labdát kapura, csak egy blokkolt lövés lett belőle. A fordulás után Polényi labdaszerzésből indult egy remek hazai akció, melyet ő is fejezett be, ám Prokop védett. Remek támadás volt, amit – siófok mezben 60. bajnokiján pályára lépő - Szakály jobban is lejátszhatott volna. Két, vagy háromgólos előny helyett egyenlítettek a vendégek, igaz erről nem tehetek, hisz Rétyi bal oldali beadását Varga bepasszolta a saját kapujába pedig senki nem volt körülötte (1-1). A csapat azonban kihúzta a bajból Vargát, egy perc elteltével Eördögh egy lepattanóból kilőtte a jobb alsót (2-1). Nagyon lendületbe jöttek; előbb Balogh jobb alsóba tartó tekerését mentették szögletre a vendégek, majd Debreceni rontotta el az elronthatatlant, pontosabban Prokop védett fantasztikusan. Megint lerendezhették volna a meccset Polényiék, újfent nem tették, ám erre most nem fizettek rá, sikerült megőrizniük az előnyüket, a hajrában jöttek ugyan előre a vendégek az egyenlítésért, de nagy lehetőséget nem tudtak kidolgozni.
 

 

BFC Siófok – Szentlőrinc 2–1 (1–0)


Siófok, Városi Stadion, 200 néző. Vezette:Móri T. (Rózsa D., Bertalan D.).
Siófok: Hutvágner – Polényi, Varjas Z., Debreceni, Varga B. – Vágó (Nagy-Kolozsvári, 82.), Nyitrai (Eördögh, 56.) – Balogh B. (Major, 82.), Szakály A. (Nyári, 70.), Girsik (Horváth P., 70.) – Farkas B. Vezetőedző:Domján Attila.
Szentlőrinc : Prokop – Farkas M., Keresztes B., Tamás L. (Filipovic, 82.), Kiss-Szemán – Papp G. (Vidnyánszky M., 63.), Németh E. – Szabó M. (László D., 63.), Daróczi, Rétyi (Csörgő R., 74.) – Mervó (Grumics, 63.). Vezetőedző:Jeremiás Gergő.
Gólszerző:Farkas B. (34.), Eördögh (64.), ill. Varga B. (63. – öngól)

Domján Attila (BFC Siófok): - Fontos mérkőzést nyertünk meg egy remek csapat ellen. Nem játszottunk látványosan, de akaratosak voltunk és végül ez vezetett eredményre.

Jeremiás Gergő (Szentlőrinc): - A második félidő első húsz percét leszámítva nem játszottunk jól. Mezőnyben voltak jó megoldásaink, de a kapu előtt nem voltunk eléggé hatékonyak és a védekezésünk is a szokásosnál gyengébb volt, megérdemelten nyert a Siófok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában