Autósport

2022.10.04. 15:50

Nagyot ment Goricában a Gyarmati-Kocsis duó

A nyári szünet után kategóriáját megnyerve abszolút ötödikként zárt Szlovéniában, a tizedik Rally Nova Goricán a siófokiak Gyarmati Árpád, Kocsis György párosa. A tervek szerint idén még több versenyen rajthoz állnak.

Keszthelyi Zoltán

Fotó: Uros Modlic

Nem megy rosszul Szlovéniában a balatoni párosnak, tavaly negyedik, most pedig az abszolút ötödik helyen zárta ezt az időjárásnak köszönhetően rendkívül sok erőfeszítést kívánó viadalt. Egy belvárosi szakasszal indítottak, mely után hetedikként várták a másnapi folytatást, melyen végig lógott az eső lába, de ekkor még megúszták csapadék nélkül. 

– Az egyik körben helytelen információk miatt nem jól gumiztunk, így vizes abronccsal mentünk ki a már felszáradt területre, ami miatt nem sikerült jó időket teljesíteni, de mindezt később kompenzáltunk, így maradtunk hetedikek – mondta Gyarmati Ariel.

A harmadik nap hozta el számukra az igazi kihívást, köszönhetően az esőnek, amely addig elkerülte őket.

- Olyan volt, mintha monszunesőben autóztuk volna az első kört, ami egy túlélőversenyre hasonlított, az ablaktörlő nem bírta a csapadékmennyiséget, folyamatosan párásodtunk, nem láttunk semmit, mintha szaunában ültünk volna, érzésre teljesítettük a szakaszokat – elevenített fel a történteket Gyarmati Ariel. 

– Küzdelem volt az elemekkel, páramentesítő spray életmentő lett volna, de senki nem készült ilyennel, erre nem lehetett számítani – tette hozzá a navigátor, Kocsis György.

A második körre elállt az eső, hol száraz, hol nedves pályán kellett autózniuk, a biztonság kedvéért vizes gumikon maradtak, ami remek döntésnek bizonyult ugyanis akik a szárazat választották, azok többet hibáztak.

- Amikor tiszták voltak a körülmények meg voltunk elégedve a teljesítményünkkel, a biztonság mellett a tempót is tudtuk tartani – mondta Gyarmati Ariel. Ez utóbbi nem is volt rossz, hisz a futam végére feljöttek abszolút ötödiknek és megnyerték a Mitropa Rally Clubot és a 10-es géposztályt. 

– A végén ismét be tudtuk bizonyítani, mire is vagyunk képesek ezzel a Mitsubishivel, megnyertük a saját értékelésünket, miközben az autó is karcmentesen, technikai probléma nélkül zárt – értékelt Kocsis György, aki szerint idén még több versenyen terveznek rajthoz állni, ám még keresik ehhez a lehetőségeket. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában