Röplabda

2022.10.24. 21:07

Negyvenkét perc elég volt

Hétfőn este Győrben a Magyar Kupában is megkezdte szereplését a szerb Szlobodan Prakljacsics és Demeter András György edződuó által trenírozott Fino-Kaposvár férfi röplabdacsapata. Miután a két csapat között (két) osztálynyi különbség van – a házigazda győri Széchenyi Egyetem SE csapata az NB II-ben szerepel –, így nem lehetett kétséges, hogy melyik együttes léphet tovább.

Fenyő Gábor

A megszokott kaposvári kezdőhatosból egyedül csak Iván Bence játszott: a többiek – Bögöly Gábor, Hubicska Patrik, a bolgár Nikolay Manchev, továbbá a két kubai légiós, Favier Tomas Alejandro Lescay és Hernández Hermes Quevedo – csak utaztak. Viszont ezen a meccsen esett át a tűzkeresztségen a még csak 16 éves Laczó Bálint és a nála két évvel idősebb Eördögh Bálint. Magáról a kupamérkőzésről elég legyen annyi: a házigazdák az első két játszmában egyaránt 11, míg a harmadik, utolsó játékrészben 18 pontig jutottak a mindössze 42 pedig tartó találkozón.

A Fino-Kaposvár alakulata a legjobb négy közé jutásért két fővárosi klub, az extraligás Kistext JP Auto Mercedes SE és az NB I.-es Testnevelési Egyetem SE ütközetének a győztesével játszik majd; ezt a meccset a jövő héten, november 3-án, csütörtökön 20 órakor játsszák. A döntőbe jutásért a tavalyi ezüstérmes GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika, vagy pedig (várhatóan) a Bp. MAFC-BME lesz az ellenfél. A tavalyi Magyar Kupa-győztes Bp. Pénzügyőr SE a másik ágon szerepel; ők minden bizonnyal a Kecskeméti RC csapatával kerülnek össze az elődöntőben.

UNI Győr Széchenyi Egyetem SE–Fino-Kaposvár 0–3 (–11, –11, –18)

Győr, egyetemi sportcsarnok. Vezette: Gyulai, Horváth M.

UNI Győr Széchenyi Egyetem SE: Szalai T., Gyuris, Mihálykó, Lőrincz D., Kiss Á., Mészáros Á. Csere: Kiss D. (liberó), Takács N. (liberó), Bicskó, Tomasovszky, Máté T., Kovács Á., Szalay B. Vezetőedző: Szamosi Balázs.

Fino-Kaposvár: Iván B., Kalmár Á., Fenyvesi B., Tóth G., Laczó, Donisthorpe. Csere: Bozóki (liberó), Eördögh (liberó). Vezetőedző: Slobodan Prakljacsics. Edző: Demeter András György.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában