Röplabda Extraliga, férfiak

2022.11.18. 16:32

A Kistexthez utazik a Fino-Kaposvár

Vasárnap este 18 órakor a fővárosban a nemrég átadott Riz Levente Sportcsarnokban szólítják majd pályára a Fino-Kaposvár férfi röplabdacsapatát. A bajnoki alapszakasz második körének első meccsén a Bp. Kistext JP Auto Mercedes SE vendégei leszünk.

A két csapat között 12 pont a különbség – a második helyen álló Fino-Kaposvár 13, a nyolcadik, utolsó Kistext pedig egyetlen pontnál jár –, ettől függetlenül nem szabad őket félvállról venni. Náluk játszik a brazil Reffatti Da Costa Willian, továbbá a Finóban is megfordult, egyaránt orosz Ilia Makarov és Jurij Kruzskov, s menet közben, november első napjaiban szerződtették az ugyancsak orosz center Stepan Novoselovot. A bajnoki nyitányon magabiztos kaposvári siker született, de akkor csupán nyolc hadra fogható játékossal érkeztek, s akkor nem voltak itt az orosz légiósok.

Mindettől függetlenül a Fino-Kaposvár számára kötelező a győzelem a Kistext Auto Mercedes SE otthonában, amelyet szintén külföldi edző irányít Olekszandr Gutor személyében. Amúgy is bőven akad törleszteni valónk, hiszen az előző szezonban mindkétszer alulmaradtunk velük szemben.

Amúgy a bajnoki kör második szakasza sokkal rázósabban ígérkezik. A jövő hétvégén, november 25-én (szombaton)  az újonc Székesfehérvári MÁV Előre SC-Foxconn csapatát fogadjuk, decemberben pedig háromszor is útra kel a somogyi társulat.  Előbb 4-én (vasárnap) 16 órakor Kecskeméten, majd utána 9-én (pénteken) 20 órakor Budapesten a MAFC-BME, aztán 17-én (szombaton) szintén a fővárosban és ugyancsak 18 órakor az előző szezon bajnoka és kupagyőztese, a most is éllovas Pénzügyőr SE vendégei leszünk. Januárra két bajnoki fellépés marad: január 14-én (szombaton) a Debreceni EAC lép majd fel a somogyi megyeszékhelyen, míg a bajnoki alapszakaszt 22-én ( vasárnap) zárjuk Kazincbarcikán a GreenPlan-Vegyész RC otthonában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában