Rövidpályás Országos Bajnokság

2022.11.16. 18:37

Milák országos csúcsot úszott, Halmai pedig ezüstérmes lett Kaposváron

November tizenhatodikán, szerdán elstartolt a Szerencsejáték Zrt. Rövidpályás Országos Bajnokság a kaposvári Csik Ferenc Versenyuszodában. A versenyen vízbe ugrott a magyar úszóválogatott több kiválósága is.

Trancsik Zsanett

Fotó: Lang Róbert

Szerdán reggel, 9.30 órakor az előfutamokkal kezdetét vette a Szerencsejáték Zrt. Rövidpályás Országos Bajnokság, immáron harmadik alkalommal a Csik Ferenc Versenyuszodában, a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola rendezésével. A szerda délelőtti programban a 200 méteres férfi- és női vegyesúszás, a 100 méteres férfi- és női gyors-, illetve mellúszás, az 50 méteres férfi- és női hátúszás, a 400 méteres férfi- és női gyorsúszás, valamint a 4x100 méteres mix- és gyorsváltó előfutama volt érdekelt. Az országos bajnokságot Szita Károly, Kaposvár polgármestere, illetve Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke nyitotta meg, a szerdai döntők előtt. A 200 méteres női vegyesúszás B döntőjébe két Kasi-versenyző is bekerült, Virág Emese és Király Zsófi személyében. A 100 méteres férfi gyorsúszásban is érdekeltek Sportiskolás úszók; Harsányi Mátyás Milák Kristóffal és Szabó Szebasztiánnal vehette fel a versenyt az A döntőben, míg a B döntőben Kakuk Koppány ugorhatott medencébe. A 100 méteres férfi mellúszáson Kardos Dánielnek szurkolhattak a nézők, a női számban a kaposvári olimpikon, Halmai Petra a legjobb idővel került be, de ezután az 50 méteres hátúszás programjába is beugrott, míg húga, Halmai Blanka a B döntő versenyzőivel vette fel a harcot. A 4x100 méteres mix vegyesváltóba a Kasi Halmai Petra, Kardos Dániel, Harsányi Mátyás és Kovács Nóra összeállítású csapata került be, míg a 4x100-as mix gyorsváltó úszói, Kakuk Koppány, Sárközi Szabolcs, Szántó Réka és Király Flóra szintén az A döntőben méreti meg magát.

A 200 vegyesúszás döntőjét Telegdy Ádám nyerte meg, mindössze két ezred különbséggel Kós Huberté lett az ezüstérem. A női döntőt Sebestyén Dalma hódította meg, míg a tizenhat éves Ábrahám Lilla a második helyet szerezte meg és egyben évjáratos országos csúcsot is úszott, Jakabos Zsuzsanna bronzérmes lett. A B döntőben Király Zsófi harmadik lett, Virág Emese pedig hetedik. A 100 gyorsúszásban Milák Kristóf nem hazudtolta meg magát, új országos csúcsával övé az aranyérem, Szabó Szebasztián második lett, míg a kaposvári Harsányi Mátyás nyolcadik. A B döntőben Kakuk Koppány évjáratos országos csúcsot úszott. A 100 mellen Kardos Dániel ötödik helyezést ért el, míg Halmai Petra nagy csatában a dobogó második fokára állhatott fel, Sebestyén Dalma negyedik lett, Halmai Blanka a B döntőben szintén a negyedik helyet szerezte meg. Az 50 hátúszáson a siófoki Németh Nándor bronzérmet szerzett, előtte Bohus Richárd végzett egy ezreddel lemaradva Szabó Szebasztiántól. A női háton Halmai Petra hetedik lett

A viadal szombatig tart, minden nap délelőtt 9.30 órakor kezdődnek az előfutamok, délután 17 órakor pedig a döntők. A délutáni programot az M4Sport, illetve az M4Sport.hu is közvetíti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában