Foci vb 2022

2022.11.29. 19:10

Prukner László szerint a pillanatnyi forma dönt majd

Fenyő Gábor

A 62. életévét taposó Prukner László szülővárosában, Dunaújvárosban (akkori nevén Sztálinvárosban) kezdett focizni. Ezután a Pécsi EAC-hoz került két évre, a következő szezont pedig az akkor NB I.-es Szegedi EOL AK-nál töltötte. 1985-ben került Kaposvárra, s az ötödik szezonjában (újra) az élvonalban játszhatott; összesen 30 NB I.-es mérkőzésen szólították pályára.

2003-ban – miközben a megyei bajnokságban futballozott még – edzőként tért vissza a kaposvári zöld-fehérekhez. Hat éven át voltak NB I.-esek, miközben egy híján 180 találkozón irányította a kispadról a társaságot. A legkiemelkedőbb eredményt a 2007/2008-as idényben érték el, amikor is a hatodik helyen zártak. 2010-ben a Fradi edzője lett, amellyel bronzérmet szerzett a bajnoki pontvadászatban, majd újabb egy szezon következett a Zalaegerszegi TE FC kispadján.

– Az vitathatatlan tény, hogy a csoportmérkőzések első körében a Szaúd–Arábia–Argentína és a Japán–Németország mérkőzés, pontosabban annak a végeredménye jelentette a legnagyobb meglepetést – kezdte Prukner László, a Kaposvári Bene Ferenc Labdarúgó Aadémia szakmai vezetője. – Mind az argentín, mind pedig a német együttest harcedzett játékosok alkotják, sok nagy csatával a hátuk mögött. Képesek arra, hogy korrigálják a világbajnokság elején elkövetett bakijukat. Szerintem mind a két válogatottnak ott a helye a legjobb 16 között. Amúgy a novemberi, decemberi időpont egyértelműen nem Európának kedvez: az öreg kontinensen ilyenkor még javában tartanak a bajnoki pontvadászatok.

S hogy ki lesz végül december 18-án a végső befutó Katarban?

– Ezt nagyon nehéz lenne megtippelni most. Ha előre tudnám, akkor már javában totóznék és tippmixelnék... Meglehetősen rapszódikus a csapatok teljesítménye: van egy jó negyed órájuk, 20 percük, aztán visszavesznek az iramból. A világbajnokságon szereplő válogatottak közül csak háromnál tapasztaltam azt, hogy egyenletes, kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtanak, mégpedig a címvédő franciák, a spanyolok és a brazilok. Így arra a kérdésre sem tudok választ adni, hogy a legvégén Európa vagy Dél-Amerika ünnepelhet-e majd. Az mindenesetre biztos, hogy a világbajnoki cím sorsát a pillanatnyi adott forma fogja  eldönteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában