Kosárlabda

2022.11.03. 14:53

Sztojan Ivkovics lett az U20-as válogatott edzője

Sonline

Mozgalmas nyár vár a kosaras utánpótlás válogatottakra. Az U19-es fiúk hazai rendezésű világbajnokságon lépnek pályára Debrecenben, ez az esemény különösen nagy presztízzsel bír a világ kosárlabdázásában, tájékoztatott hivatalos honlapján a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ). – Ezzel együtt komoly változásokat hozott az MKOSZ legutóbbi elnökségi ülése a korosztályos válogatottak számára. Az elnökség ugyanis fiú és lány vonalon is több változtatásról döntött a vezetőedzői posztokon.
– A hölgyeknél, a 16 éveseknél nincs változás, itt maradt Mészárosné Kovács Andrea a vezetőedző – tájékoztatott a hunbasket.hu. – Az U18-asokat továbbra is Völgyi Péter irányítja, az U20-asok szakmai munkáját ugyanakkor Tursics Krisztián veszi át Cziczás Lászlótól. Mint ismert, utóbbi a Győr felnőttegyüttesének lett a vezetőedzője.
A fiúknál a tizenhat évesek válogatottját továbbra is Faragó Péter irányítja, neki mentorként Váradi Attila segít a felkészülésben. Az U18-as válogatott vezetőedzője Szarvas Gábor lesz, szakmai támogatóként, mentorként Pór Péter segíti őt. Az U19-es fiúkra jövő nyáron hazai rendezésű világbajnokság vár, őket továbbra is Váradi Kornél irányítja.
Az U20-as fiúk szakmai irányítását pedig a férfiválogatott szövetségi kapitányára, Sztojan Ivkovicsra bízta a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöksége.MW

 

Címkék#kosárlabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában