Kézilabda

2022.11.25. 12:45

Távozik Siófokról a szerb átlövő

Decembertől a román bajnokságban szereplő Rapid Bukarest csapatát erősíti a Siófok KC szerb átlövője, Andela Janjusevic.

Sonline

Fotó: NemA

A játékos 2016 és 2020 között szerepelt először a Siófok KC-ban. Ez a periódus nem volt kikövezve számára, ugyanis több ízben is sérülés nehezítette a kibontakozását. A 2020/21-es szezonban a román élvonalban szereplő Gloria Buzau játékosa volt, innen tért vissza egy idénnyel később, hogy megkezdje másodregnálását az SKC-ban.

Tavaly, a világbajnokság után szinte végig remek formát mutatott és végül 126 góllal Debreczeni-Klivinyi Kinga és Katarina Jezic előtt a csapat legeredményesebb játékosaként zárta a 2021/22-es évadot.

Idén, az eddigi hat tétmérkőzésen harmincnégy találatot jegyzett, összességében pedig 349 góllal Asma Elghaoui mögött a klub történetének tizenkettedik legeredményesebb játékosaként távozik a Rapid Bukarest együtteséhez.

– Életem és pályafutásom talán legnehezebb döntését kellett meghoznom az elmúlt napokban – kezdte Andela Janjusevic, a Siófok KC online felületén. – Váratlanul jött egy olyan lehetőség, amit hosszas gondolkodás után úgy éreztem, hogy meg kell ragadnom. Minden kézilabdázó álma az, hogy a Bajnokok Ligájában játszhasson. Esetemben is ez volt a döntő faktor. Másrészről viszont nagy szomorúságot érzek, mert itt kell hagynom az SKC-t. Nem tudok tovább harcolni azért a klubért, mely mindent megadott nekem és nagyon sokat jelent számomra. Két periódusban, több mint hat év után távozom, rengeteg emlékkel, élménnyel és tapasztalattal. Úgy érzem, hogy az itt eltöltött idő alatt felnőttem és mind emberileg, mind játékosként sokat tudtam fejlődni. Különleges volt a kapcsolatom a játékostársakkal, a klub menedzsmentjével és a városban élő emberekkel. Miattuk érezhettem mindig otthon magam Siófokon. Sokszor az is problémát jelentett számomra, hogy ha pár napra el kellett hagynom a várost. A legnehezebb az egészben, hogy így a szezon közepén az Európa-bajnokság után nincs lehetőségem személyesen elköszönni a szurkolóktól. Büszke vagyok, hogy tagja lehetettem az SKC-családnak. 

– Andela az Európa-bajnokság után, Siófokra visszatérve személyesen jelezte felénk, hogy kapott egy megkeresést a Rapid Bukaresttől – mondta Fodor János, a Siófok KC ügyvezetője. – Elmondta, hogy sokat gondolkodott és élni szeretne a lehetőséggel. Egy remek játékosról, egy nagyszerű emberről beszélünk, akivel mindig is különleges volt a kapcsolatunk. Szezon közben senkitől sem akartunk megválni, de úgy éreztük, hogy egy ilyen lehetőség tükrében nem gördíthetünk akadályt a távozása elé, így elfogadtuk a döntését. Endzsi számára mindig lesz hely az SKC-családban, sok sikert kívánunk neki a folytatáshoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában