Kosárlabda

2022.12.03. 21:08

A negyedik vereség, a Kecskemét is nyert Kaposváron

Zsinórban negyedik vereségét szenvedte el a férfikosárlabda NB I./A csoportjában a Kometa Kaposvári KK, a somogyiak ezúttal a Kecskeméttől kaptak ki, ráadásul hazai pályán.

Fotó: Lang Robert Kaposvar

Zsinórban három mérkőzést veszített el a Kometa Kaposvári KK, így nagyon fontos volt, hogy egy hazai győzelemmel folytassa a szereplését a férfikosárlabda NB I./A-ban. A dolgukat nehezítette, hogy a Budapest Honvéd ellen kiállított Tomislav Gabric nem léphetett pályára a meccsen. De ahogy a beharangozóban Krnjajski Borisz fogalmazott, történjék bármi, sohasem adják fel.
Úgy kezdték a mérkőzést a somogyiak, ahogy azt kell, Michael Hughes zsákolása után talpra ugrott a csarnok, majd a ziccere után időt kért Forray Gábor, miután három és fél perc alatt mindössze két pontot engedtek ellenfelünknek. A rövid szünet után magukra találtak a vendégek és Dramicanin 3+1-es akciójával egyenlítettek, s az első szünetre is egállal vonulhattak a felek.
 

Fotós: Lang Róbert


A második negyed óriási taktikai csatát hozott, a csapatok kiválóan védekeztek, csak elvétve akadt egy-egy tiszta dobóhelyzet. A nagy küzdelem során Michael Hughesra fújtak egy sportszerűtlent, melyre Griffin két jó büntetővel felelt. Az etap utolsó támadását a hazaiak vezették: Griffin jó kilenc méterről emelt rá egy triplát, de célt tévesztett, így a félidőben is egyenlő volt az állás.
A második játékrész eleje a somogyiakról szólt, pillanatok alatt hatpontos előnyre tettek szert, ám elég volt egy-két elpuskázott támadás, máris ott volt a nyakukon a Kecskemét. Sok hiba csúszott ekkor mindkét együttes játékába, ám ha minimális különbséggel is, de a házigazda vezetett. A lehető legjobbkor jött Puska Bence középtávolija, hiszen kicsit lenyugtatta a kedélyeket. Ennek ellenére Borisové volt a slusszpoén, aki egy hármassal egypontos fórt szerzett a csapatának.
Az utolsó felvonásban, ha lehet még tovább fokozódtak az izgalmak, minden egyes kosárért kőkeményen meg kellett harcolni. Ezért értek nagyon sokat Hughes és Griffin ziccerei, hiszen így a riválisnak kellett futni az eredmény után. Dramicanin két távolijával csak egy volt közte, 61–60-ról indult az utolsó három perc. Hughes duplájára Klobucar trojkával felet, az amerikai center újra villant, majd Townes értékesített két büntetőt (65–65). Krnjajski a szálkából vágott be egy hármast, mely után már csak 13 másodperc volt vissza a meccsből. Klobucar nem hibázott kintről, Griffin közelije viszont kimaradt, így jöhetett a hosszabbítás.
A ráadásban szinte már tapintani lehetett a feszültséget, a KTE egységnyi előnnyel kezdhette az utolsó percet, Dramicanin pedig még kettőt hozzátett. Maradt még egy dobásunk a legvégén, de Aris távolija kimaradt.
Kometa Kaposvári KK–Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 74–77 (22–22, 17–17, 11–12, 18–17, 6–9) – hosszabbítás után
Kaposvár, Városi Sportcsarnok, 900 néző. V.: Praksch P., Makrai M., Jakab L.
Kometa Kaposvári KK: Aris (12/6), Griffin (11), Puska B. (7/3), Hendlein R. (8/6), Hughes (24). Csere: Halmai D. (-), Krnjajski (8/3), Csorvási M. (2), Bogdán B. (2). Vezetőedző: Ivan Rudez. Edzők: Szőke Balázs és Filipovics Gordan.
Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét: Klobucar (10/6), Townes (15/3), Ivkovic (4), Borisov (10/6), Karahodzsics (10). Csere: Fazekas (-), Wittmann (6/3), Dramicanin (22/9), Kiss D. (-), Kucsera (-). Vezetőedző: Forray Gábor. Edző: Hegedűs Gergely.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában