Kézilabda

2022.12.30. 19:53

Elbukta az évzárót a Siófok KC az MTK otthonában

Az utolsó tizenhat percben tízgólos hátrányból kapaszkodott vissza a Siófok KC, ám utóbbiak kifutottak az időből, egy gólra csak nyolc másodperccel a vége előtt sikerült felzárkózni. Ez volt az MTK tizedik bajnokiján a harmadik győzelme, a siófoki oldalon pedig kilencből az ötödik vereség.

Keszthelyi Zoltán

Nem megy az MTK otthonában a Siófoknak, mely 2019 márciusa óta nyeretlen az előbbiekkel szemben vendégként. Most sem sikerült nyerni, pedig a huszonharmadik percben még döntetlenre álltak (13-13), a negyvennegyediktől pedig mindössze négy (!) gólt engedtek ellenfelüknek. A két időpont közt viszont mintha pályán sem lettek volna Debreczeni-Klivinyiék.

A vereséget előrevetítette az első félidei gyenge védekezés, tizennyolc gólt kaptak, ennél rosszabb első harminc percük még nem volt ebben a szezonban, pedig szerepeltek már Győrben, játszottak a Fradival és Debrecennel is. A fővárosi kék-fehérek pedig nem az utóbbiak szintjén vannak.

A szünet sem hozott változást a védekezés minőségében, ehhez jött még pluszban a támadójáték összeomlása, a negyvennegyedik percig mindössze három siófoki találat született, így tíz góllal elléptek a házigazdák (29-19). Mavsarék ezt követően „varázsütésre” összekapták magukat, folyamatosan dolgozták le a hátrányukat, ám egyre csak nyolc másodperccel a vége előtt tudtak felzárkózni, vagyis nem forgott veszélyben a hazai siker, mely harminchárom dobott góllal született meg. Ennyit még nem lőtt az MTK ebben a bajnokságban senkinek.

 

MTK Budapest – Siófok KC 33-32 (18-16)

Budapest, Riz Levente Sport- és Szabadidőközpont, 300 néző. Vezette: Nagy Ferenc, Túróczy József.

MTK: Győri – Grosch 6, Szabó K. 5, Simon 3, Szabó L. 2, Pál T. 13(5), Pelczéder 1. Csere: Suba (kapus), Mazák-Németh, Sallai, Kobela, Juhász E. 1, Dakos 2, Román. Vezetőedző: Vágó Attila.

SKC: Rajcic – Kojic 3, Papp N. 1, Lakatos, N’diaye 5, Debreczeni-Klivinyi 8, Mavsar 9(4). Csere: Csapó K., Herczeg L. (kapusok), Sirián 1, Juhász F. 1, Puhalák 2, Such 2, Wald. Vezetőedző: Uros Bregar.

Kiállítások: 10(4), illetve 10(2) perc.

Hétméteresek: 5/5(2/2), illetve 5/4(3/2).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában