Jégkorong

2022.12.20. 14:21

Hátrányból fordítottak a Kasi hokisai

A Kaposvári Sportközpont és Sportiskola U16-os jégkorong-együttese az alapszakasz nyolcadik körében a Lehel HC csapatát fogadta a Jégcsarnokban.

MW

A Kasi hatalmas csatában kerekedett felül az ellenfelén. Az első harmadban kétgólos hátrányban is voltak, ám még ebben a játékrészben fordítani tudtak a fiatalok. Az utolsó tíz percnek végül 4–4-es állásról futottak neki a felek, nem sokkal később azonban Herbán Ákos harmadjára is betalált, ezzel eldöntötte a mérkőzést.

Az U16-os együttes jelenleg három győzelemmel és öt vereséggel áll a csoportjában. A kaposváriak legközelebb Zalaegerszegen lépnek jégre.

– Nagyon lassan kezdtük a mérkőzést, nem találtuk a helyünk a pályán – kezdte Barna Dénes, az U16-os jégkorong-csapat edzője. – Ellenfelünk ezt kihasználva hamar kétgólos előnyre tett szert. Az első harmad vége előtt sikerült ritmust váltanunk, négy perc alatt három gólt szerezve átvettük a vezetést. A második játékrészben már kiegyenlítettebb volt a játék, mindkét oldalon sok helyzet volt, azonban a vendégek tudtak csak gólt szerezni. A harmadik harmad elején ismét vezetést szereztünk, de a jászberényiek újra egyenlíteni tudtak. A hajrában mindkét oldalon sok volt a kiállítás, de csak mi tudtunk gólt szerezni emberelőnyben. A vendégek kapuslehozatallal is próbálkoztak, azonban jó védekezéssel tartani tudtuk az eredményt. Összességében egy fordulatos, izgalmas mérkőzést játszottunk, nagyot hajrázva, a sok hiányzónk ellenére is nyerni tudtunk.

U16 III. csoport – alapszakasz

Kasi–Lehel HC 5–4 (3–2, 0–1, 2–1)

Herbán három gól, két gólpassz, Molnár két gól, egy gólpassz, Takács egy gólpassz.

***

Az Óbudai Jégcsarnokban várt három mérkőzés a hétvégén a 3x3-as bajnokságban a Kasi U14-es jégkorong-együttesére. A csapat előbb a Jégkert SE ellen nyert kiélezett találkozón, majd a Dél-Budai Hockey Clubot szórták meg rendesen, végül pedig a White Sharks Hockey Club ellen arattak magabiztos győzelmet. Az alakulat így továbbra is tartja hibátlan mérlegét a bajnokságban. A fiatalokra legközelebb január elején vár újabb csata.

U14 3x3, Nyugat

Jégkert SE–Kasi 5–8 (1–3, 0–3, 4–2)

Dél-Budai Hockey Club–Kasi 6–28 (1–8, 2–9, 3–11)

Kasi–White Sharks Hockey Club 9–2 (1–0, 5–1, 3–1)

– Szombaton lejátszottuk a harmadik tornánkat is, a korábbiakhoz hasonlóan minden mérkőzésünket nyerni tudtuk – mondta Barna Dénes, az U14-es egylet edzője. – Az U12-es játékosaink közül ismét sokan feljátszottak, mindannyian gólokat lőttek, jól szerepeltek. A második mérkőzésen kapusunk, Csordás Csenge kipróbálhatta magát mezőnyben is és négy gólt szerzett. Őt Tál Gellért helyettesítette a kapuban. A bajnokságban jelenleg veretlenek vagyunk, 9/9-es a mutatónk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában