Röplabda

2022.12.01. 12:48

Nehéz csoportba került a női röplabda-válogatott az Európa-bajnokságon

Az őszi világbajnokság legjobb tíz csapata közül hárommal is – szerb, belga, lengyel – egy csoportba került a magyar női röplabda-válogatott a 2023-as Európa-bajnokság nápolyi sorsolásán.

A legnehezebb mérkőzésnek a vb-győztes szerbek elleni összecsapás ígérkezik. A kontinenstorna augusztus tizenötödikén kezdődik és szeptember harmadikáig tart. A magyarok Belgiumban vívják a csoportmeccseket.

– Úgy gondolom, hogy egy nehéz csoportba kerültünk, ahol mindenképpen a legjobb formánkat kell hoznunk, ha tovább szeretnénk jutni, hiszen az ellenfeleink nagy része, magasabban rangsorolt csapat, mint mi – fogalmazott Németh Anett, a német Potsdam magyar válogatott játékosa. – De ettől függetlenül szeretnénk megmutatni, hogy fel tudunk nőni a feladathoz és képesek vagyunk ebben a csoportban is meccseket nyerni. A világbajnok szerbek ellen pedig nagy élmény lesz ismét játszani.

– Elég nehéz csoportot kaptunk, hisz a világbajnok Szerbiával is megmérkőzünk, de vannak együttesek, akik ellen reális esélyünk lehet a győzelemre, ilyen például Szlovénia és Ukrajna is – mondta Papp Orsolya, a magyar bajnok Vasas Óbuda válogatott centere. – Ukrajnával idén egy csoportban voltunk az Eb-selejtező-sorozatban, s Budapesten egy kifejezetten jó meccset játszottunk velük. Az biztos, hogy maximálisan fel kell készülnünk és a megfelelő önbizalommal kell nekivágnunk a tornának. Ha minden jól alakul, ez lesz a második Európa-bajnokságom, bízom benne, hogy szép emlékekkel gondolhatok majd vissza rá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában