Fitness Challange &Agility

2022.12.08. 14:02

Nemzetközi és hazai mezőnyben is bizonyítottak a Bakó-Sas Fitnesz SE versenyzői

Rövid időn belül egy hazai és egy nemzetközi versenyen is bizonyították felkészültségüket, rátermettségüket és ügyességüket a kaposvári Bakó-Sas Fitnesz SE sportolói, akikre Eperjesen egy teljesen új kihívás, míg Budapesten egy IFBB pontszerző verseny várt.

Két hét leforgása alatt két versenyen is részt vettek a kaposvári Bakó-Sas Fitnesz SE sportolói, akik elsőként a szlovákiai Eperjesen, a fitnesz berkein belül egy még teljesen új mozgásvilággal ismerkedtek meg. A Fitness Challenge and Agillity elnevezésű rendezvényre Magyarországról a három legnagyobb utánpótlásnevelő egyesület kapott meghívást a magyar szövetségtől, köztük a legjobb vidéki címet rendeszeresen elhódító Bakó-Sas Fitnesze SE, amely négy sportolóval képviseltette magát. A szlovákiai versenyre a Magyar Testépítő és Fitness Szakszövetség elnöke, Huber István is elkísérte a sportolókat.

– A fitnesz szövetség szeretné beépíteni a funkcionális tréninget és a crossfitet a versenyszámaiba, hogy minél több ember számára tegye vonzóvá a sportágat – mondta Prukner-Sas Médea, a kaposvári Bakó-Sas Fitnesz SE vezetője. – A feladatok nem voltak teljesen ismeretlenek a gyerekek előtt, hiszen az edzések során, az erősítéseknél rendszeren találkoznak ezekkel. A kicsiknek egy akadálypályát kellett teljesíteniük, amit nagyon élveztek, így beépítettem a mindennapi edzésekbe is, ezáltal pedig még lelkesebben hajtják végre az állóképességüket is fejlesztő gyakorlatokat.

Az eperjesi újító szándékkal megrendezett versenyt követően december első hétvégéjén már újra Budapesten álltan színpadra a kaposvári sportolók, akik ezúttal a Mazotti Kupán gyarapíthatták tovább az éremkollekciójukat, ezáltal pedig az egyesület IFBB pontjait. A Bakó-Sas Fitnesz SE ezúttal is népes csapattal utazott a fővárosba, ahol a 24 egyéni indulóból 21 versenyzőt ismertek el valamilyen éremmel, míg csapatban mindenki felállhatott a dobogóra.

– Elég népes volt a mezőny, de jól teljesítettek a versenyzőink – értékelt Prukner-Sas Médea. – Az elért eredmények alapján bízunk benne, hogy sikerül megőriznünk a dobogós helyezésünket az egyesületek közötti rangsorban.

A Bakó-Sas Fitnesz SE sportolói december közepéig edzenek, majd egy rövid leállást követően januárban újult erővel vágnak neki az alapozásnak, s új koreográfiákkal készülnek a 2023-as év kihívásaira.

 

A Fitness Challange and Agillity verseny eredményei

  • 10-12 évesek Fitness Agility: Fodor Noémi aranyérem, Sovák Réka ezüstérem.
  • 13-15 évesek Fitnesz Challange: Szabó Kinga bronzérme, Bali Luca 4. helyezés.

A Mazotti Kupa eredményei

  • Start kategória. Ezüstérem: Soda & Yoda (Rébay Lili, Dobrovóczky Panna, Tömösváry Zorka, Réti Fanni, Németh-Jó Alíz, Bárány Dóra, Erdélyi Olívia).
  • C kategória minősítések. Arany: Langer Léna (2017), Nagy Hanna (2013), Bíró Jázmin (2013), Balázs Bernadett (2012), Bentekovics Szonja (2011), Bárány Eliza (2011), Ojtó Lola (2010), Fodor Zoé (2010). Ezüst: Dobrovóczky Panna (2014), Réti Fanni (2014), Bárány Dóra (2014), Part Lara (2011), Tétényi Ramóna (2011).
  • B kategória. Aranyérem: Gáspár Bora (2010), Sándor Kincső (2008). Ezüstérem: Kordély Szonja (16 év felett). Bronzérem: Szijartó Mira (2013), Pető Luca (2012). 4. hely Péterfi Anna (2011). 5. hely: Horváth-Bank Norina (2007).
  • A kategória. Aranyérem: Szabó Kinga (2007). Ezüstérem: Tóth Anilla Netti (2011). Bronzérem: Székely Adél (2007).
  • Elit kategória: 5. hely Sovák Réka (2011)
  • Dance kategória, formáció. Aranyérem: Magic Routine (Szabó Kinga, Székely Adél, Kordély Szonja, Sovák Réka, Balázs Bernadett, Péterfi Anna, Pető Luca, Sándor Kincső, Horváth-Bank Norina, Gáspár Bora, Ojtó Lola).
  • Csapat aranyérem: Karnevál (Sovák Réka, Ojtó Lola, Balázs Bernadett, Péterfi Anna, Pető Luca, Tóth Anilla Netti).
  • Kiscsapat ezüstérem: Angyal-Ördög (Tóth Anilla Netti, Gáspár Bora, Sovák Réka)
  • Duó, trió kategória. Ezüstérem: My Heart (Balázs Bernadett, Pető Luca , Péterfi Anna).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában