Röplabda

2023.01.27. 16:24

A cseh feladó várja a bemutatkozást

A hétvégén megkezdődik a férfi röplabda Extraliga középszakasza. A küzdelmek egészen március 5-ig tartanak; minden csapat teljesen tiszta lappal indul – vagyis törlik az eddigi elért eredményeiket –, s közben a Magyar Kupa eldöntőit is lejátsszák.

Fenyő Gábor

Fotó: artofoto.cz

Miután a bajnoki alapszakaszban csak az ötödik hely jutott a Fino-Kaposvárnak, így az 5–8. (rajt)helyekért játszhatnak a Kecskeméti RC, továbbá két fővárosi klub, a MAFC-BME és a Kistext JP Auto Mercedes SE társaságában (a másik csoportban a bajnoki címvédő és kupagyőztes Bp. Pénzügyőr SE, a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika, a Debreceni EAC és az Extraliga újonca, a Székesfehérvári MÁV Előre SC-Foxconn gyűri majd egymást).

Ami a Fino csoportját illeti, a (megfogyatkozott) Kistext csapatával ebben az évadban már négyszer találkoztunk. A hazai bajnoki rajton magabiztosan nyertünk, a fővárosi visszavágón viszont öt szett kellett a győzelemhez. A Magyar Kupa negyeddöntőjét is velük vívtunk, s mindkét találkozót sima 3–0-ra nyertük. A MAFC-BME együttesét az első hazai fellépésen emlékezetes csatában vertük 3–2-re, míg a budapesti visszavágón – igaz, akkorra már „elfogyott” a MAFC, s jobbára fiatalakokkal álltak ki – nem engedtünk át szettet. A Kecskeméti RC ellen viszont van bőven törleszteni valónk, lévén itthon 3–2, míg a kecskeméti visszavágón 3–1 arányban maradtunk alul.

Jó hír, hogy a bolgár Nikolay Manchev helyére érkezett cseh válogatott Lubos Bartunek kedden este megérkezett Kaposvárra; a 32 éves, 194 cm magas feladó szerdán már új csapatával edzett, s a román élvonalban jelenleg harmadik helyen álló Arcada Galati csapatától érkezett. Ha sikerül elrendezni az átigazolás adminisztrációt, akkor vasárnap este 18.30 órakor a Bp. Kistext ellen már be is mutatkozhat a csapat új légiósa.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában