Rally

2023.01.06. 16:29

Amit a Mikulás elvett, azt a Szilveszter visszaadta Gyarmatiéknak

Remek versenyzéssel kategória győzelemmel és abszolút hatodik hellyel zárta a Hungaroringen, több ezer néző előtt megrendezett évzáró, immár huszonhatodik Szilveszter Rallyet Gyarmati Ariel és alkalmi navigátora Juszku Lajos a Mitsubishi Lancer Evo IX-essel.

Keszthelyi Zoltán

Fotó: Uros Modlic

A Mikulás Rallye nem úgy sikerült Gyarmati Arieléknek, ahogy eltervezték, hisz azt nem sikerült befejezniük, ám ez a talán legnépszerűbb hazai autósesemény, a Szilveszter Rallye kárpótolta ezért a csapatot, hisz remekül teljesítetek. Még úgy is, hogy a jobb egyén ezúttal – a közép-európai kupasorozat, a Mitropa Kupa legjobb navigátorának díját elnyerő – Kocsis György helyett Joszku Lajos ült. 

– Nagyon köszönöm a lehetőséget Arielnek és Gyurinak, hogy aktív szereplőként részt vehetek a Szilveszter Rallyen – mondta a megmérettetés előtt az újdonsült mitfárer. – Egy álom válik valóra. Egyszerűen imádom ezt a Mitsubishit, Ariel pedig fantasztikusan gyors pilóta. Gyuri profi módon segíti a felkészülésemet.

A két napos versenyben megnyerték a kategóriájukat, abszolút hatodikként zárták, ám mégis maradt bennük hiányérzet, hisz az első nap után még harmadikok voltak az egész mezőnyt tekintve. 

– Tudtuk, hogy a másodikon valószínűleg nem fogjuk tudni tartani ezt az eredményt – elevenítette fel a történteket Gyarmati Ariel. – Előttünk volt ugyanis még négy gyorsasági, a szűk nyomvonalak pedig inkább a WRC-nek és az R5-ösöknek kedveznek. Igyekeztem hiba nélkül vezetni, ám eltaláltunk egy lassítót és ezzel tizenöt másodperces büntetést kaptunk, így a harmadikról kapásból a hetedikre csúsztunk vissza, a leintésig pedig egy pozíciót sikerült javítani. Ha a verseny előtt valaki felajánlja ezt az eredményt, akkor akkor szó nélkül, örömmel elfogadjuk, de így visszatekintve nagyon sajnálom a lassítóérintést, mert anélkül a harmadik-negyedik hely is meglehetett volna.

Az újdonsült navigátor szerint megtisztelő volt a csapattal dolgozni, akiknek teljesítményét a versenytársak is abszolút elismerik a szervizparkos visszajelzések alapján. 

– Hihetetlen volt Ariel mellett ülni a Mitsubishiben, nagyon profi versenyző, szenzációsan irányítja az autót – mondta Juszku Lajos. – A technika hibátlan volt, egy nagy álmom teljesült, hogy kipróbálhattam. A célt, amit a futam előtt kitűztünk, hogy egy óriási élményben legyen részünk, azt maradéktalanul elértük. Az hab a tortán, hogy a kategóriában az első, az abszolút értékelésben pedig a hatodikként zártunk. Ez minden várakozásunkat felülmúlta, hiszen titkon csak egy dobogót, illetve egy TOP10-et terveztünk.

Címkék#rally

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában