RÖPLABDA EXTRALIGA, FÉRFIAK

2023.01.22. 21:03

Az ötödik helyről folytathatjuk

Semmi különös nem történt: ahogy az várható volt, a Vegyész RC magabiztosan, játszmaveszteség nélkül húzta be a Fino-Kaposvár elleni bajnokiját. Ami meglepetés, az az, hogy a sokáig második helyen álló kaposváriak nem jutottak a bajnoki alapszakasz legjobb négy csapata közé. Erre utoljára több mint három évtizede nem volt példa.

Fenyő Gábor

Két egykori kaposvári játékost is láthattunk a Vegyész RC színeiben: Juhász Péter már korábban távozott a somogyi megyeszékhelyről, a saját nevelésű liberó, Kiss Máté pedig tavaly nyáron tette át a székhelyét Kazincbarcikára. Amúgy mindketten becsülettel megdolgoztak csapatuk győzelméért.

A nyitó játszmában eleinte még mi vezettünk – egészen 1–2-ig... Utána nemcsak átvették a vezetést a házigazda barcikaiak, hanem egyre csak nőtt a különbség a két csapat között. Az elnyűhetetlen Szabó Dávid és Blázsovics Péter termelte a pontokat, míg a másik oldalon Kalmár Ákos próbálta felvenni velük a versenyt. Kalmár az első szett végére hat pontig jutott; csapattársai együttesen szereztek ennyit, a többi mind barcikai hibából született...

A második játékrészben 4–5-ig nálunk volt volt az előny. Aztán Blázsovics Péter került a nyitóhelyre, s rövidesen már 9–5 arányban ők mentek. Bár három ásszal is megkínálta a Fino-Kaposvár csapatát, a szerb mester, Szlobodan Prakljacsics mégsem tartotta fontosnak, hogy időt kérjen, s megpróbálja felrázni az együttesét. A játszma további részében sem változott a játék képe: rendre a Vegyész diktálta az iramot, s uralta a játékot. Szinte végig három ponttal vezettek, ami a szett végére aztán négyre nőtt.

A harmadik, utolsó felvonás elején is mi jutottunk előnyhöz (1–3), ám villámgyorsan fordított a Kazincbarcika, miután egymás után hat pontot gyártottak (7–3). Ekkor is elfelejtett időt kérni Szlobodan Prakljacsics; csak 11–5 arányú hazai vezetésnél kérette magához a játékosait. A folytatásban sem változott a játék: mondhatni tetszés szerint érték elé újabb és újabb pontjaikat a házigazdák, majd 71 percnyi játék után pontot tettek az igencsak egyoldalú találkozó végére.

Az ötödik helyről folytat(hat)ja tovább a bajnoki küzdelmeket a Fino-Kaposvár társulata, ami utoljára még 33 évvel ezelőtt, 1990-ben fordult elő. Igaz, hogy hiányzott a frissen igazolt Baróti Árpád, aki még nincs százszázalékos állapotban, s valószínűleg a kupaelődöntőre tartalékolják. Február 8-án fogadjuk majd a Vegyészt, míg a visszavágó rá egy hétre lesz Kazincbarcikán. De az is biztos, hogy a brazil ütőgép, Reffatti nem lesz annyira visszafogott, mint most volt, s a szintén Kaposváron megfordult Csoma Krisztián még csak pályára sem került....

GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika–Fino-Kaposvár 3–0 (19, 21, 16)

Kazincbarcika, Don Bosco Sportközpont, 350 néző. Vezette: Horváth M., Szabó P.

GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika: Páez (5), Blázsovics (13), Juhász P. (7), Szabó D . (11), Refatti (4), Mudo (7). Csere: Kiss M. (liberó), Tarabus (–), Péter B. (–), Péter M. (1). Vezetőedző: Toronyai Miklós. Edző: Dudás Tamás.

Fino-Kaposvár: Manchev (–), Hubicska (5), Iván B. (6), Kalmár Á. (11), Bögöly (9), Lescay (5). Csere: Bozóki (liberó), Tóth K. (–), Fenyvesi B. (–), Quevedo (–), Donisthorpe (1). Vezetőedző: Szlobodan Prakljacsics. Edző: Demeter András György.

A mérkőzés alakulása.

1. játszma: 1–2, 5–2, 8–6, 10–8, 15–11, 20–14, 23–19, 25–19 (24 perc).

2. játszma: 4–5, 9–5, 10–7, 15–12, 20–17, 24–20, 25–21 (25 perc).

3. játszma: 1–3, 7–3, 10–5, 15–7, 18–8, 18–12, 22–12, 24–13, 25–16 (22 perc).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában