Röplabda

2023.01.08. 17:26

Baróti Árpád új magyar csapata a Fino-Kaposvár

Korábban is előfordult már, hogy a 206 cm-re nyúlt Baróti Árpád a somogyi megyeszékhelyen készült télen a Fino-Kaposvár tagjaival együtt. Most azonban nem megy tovább külföldre, hanem – legalábbis fél évig egészen biztosan – marad a Fino-Kaposvárnál.

Fenyő Gábor

Baróti Árpád a szomszédos Tolna megyében, Bonyhádon ismerkedett meg a röplabdával, majd utána Somonyba a szép emlékú 1. MCM RC csapatához került. Kaposvárról ment még 2007-ben Dunaújvárosba, ahol három évet játszott. 2010-ben, 19 évesen aztán külföld felé vette az irány: a 31 éves feladó-átló megfordult Olaszországban, Németországban, Franciaországban, Dél-Koreában és Japánban is. Törökországban a bajnok Suntory Sunbirds alkalmazásában állt 2021 második félévében, majd a lengyel élvonalban érdekelt KS Jastrzebski Weigel játékosa lett ugyancsak fél évre.

Baróti Árpád 42 alkalommal ölthette magára válogatott mezét, s ugyancsak 42-szer volt utánpótlás-válogatott.

Ugyancsak a Fino-Kaposvárhoz kapcsolódó hír, hogy a decemberben Székesfehérvárról átigazolt fiatal feladó, a 19 éves Tóth Kristóf végleg a somogyiaké lett. A korosztályos válogatott játékos a Pénzügőr elleni fővárosi találkozón már be is mutatkozott az Extraligában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában