Kézilabda vb

2023.01.04. 14:28

Hanusz beteg, később csatlakozhat újra a kerethez

Betegség miatt a napokban csatlakozhat újra a világbajnokságra készülő magyar kézilabda-válogatott keretéhez Hanusz Egon.

Fotó: Török Attila

A TvB Stuttgart irányítójának COVID-tesztjei negatívak lettek, így a felgyógyulását követően folytathatja a vb-felkészülést. Mint ismert Hanusz Egon az NB I.-ben szereplő Csurgói KK sajátnevelésű játékosa volt, s a német TvB Stuttgart klubrekordot jelentő összegért kivásárolta a szerződéséből a CSKK csapatkapitányát még 2021 februárjában.
Lesz még egy somogyi vonatkozása a nagy tornának, hiszen a szintén az élvonalban szereplő HSA NEKA kapusa, Palasics Kristóf is ott van Chema Rodriguez szövetségi kapitány szűk keretében.
A magyar válogatott csütörtökön idegenben, Ljutomerben, majd szombaton Nagykanizsán mérkőzik meg Szlovéniával, majd január tizedikén indul el Svédországba, a világbajnokságra. A nagykanizsai találkozóra valamennyi jegy elkelt.
A magyar férfi kézilabda-válogatott kerete
Kapusok: Mikler Roland (OTP Bank-Pick Szeged), Székely Márton (MOL Tatabánya), Palasics Kristóf (HSA NEKA). Jobbszélsők: Rodriguez Alvarez Pedro (MOL Tatabánya), Bujdosó Bendegúz (Ferencváros). Jobbátlövők: Ilic Zoran (Telekom Veszprém), Leimeter Csaba (PPD Zagreb, horvát), Ancsin Gábor (MOL Tatabánya). Irányítók: Lékai Máté (Ferencváros), Hanusz Egon (TvB Stuttgart, német). Beállók: Bánhidi Bence (OTP Bank-Pick Szeged), Rosta Miklós (OTP Bank-Pick Szeged), Sipos Adrián (Telekom Veszprém), Szöllősi Szabolcs (Dabas KC). Balátlövők: Bodó Richárd (OTP Bank-Pick Szeged), Ligetvári Patrik (Telekom Veszprém), Szita Zoltán (OTP Bank-Pick Szeged). Balszélsők: Bóka Bendegúz (Balatonfüredi KSE), Kovacsics Péter (Ferencváros). Szövetségi kapitány: Chema Rodriguez, edző: Miguel Angel Velasco, kapusedző: Porobic Haris, erőnléti edző: Tord Ellingsen.
A csoportbeosztás
A-csoport (Krakkó): Spanyolország, Montenegró, Chile, Irán; B-csoport (Katowice): Franciaország, Lengyelország, Szaúd-Arábia, Szlovénia; C-csoport (Göteborg): Svédország, Brazília, Zöld-foki köztársaság, Uruguay; D-csoport (Kristianstad): Izland, Portugália, Magyarország, Dél-Korea; E-csoport (Katowice): Németország, Katar, Szerbia, Algéria; F-csoport (Krakkó): Norvégia, Észak-Macedónia, Argentína, Hollandia; G-csoport (Jönköping): Egyiptom, Horvátország, Marokkó, Amerikai Egyesült Államok; H-csoport (Malmö): Dánia, Belgium, Bahrain, Tunézia.
A csoportok első három-három helyezettje jut a középdöntőbe, a magyar válogatott továbbjutása esetén a C-csoport három legjobbjával kerül egy ágra a középdöntőben.
A magyar válogatott csoportmérkőzései. Január 12., csütörtök, 18 óra: Magyarország–Dél-Korea; január 14., szombat, 20.30 óra: Izland–Magyarország; január 16., hétfő, 20.30 óra Portugália–Magyarország.
A második csoportmérkőzések napjai a középdöntőben január 18-án, 20-án és 22-én lesznek, a találkozók 15.30, 18 és 20.30 óra. A negyeddöntőket január 25-én, az elődöntőket január 27-én, a helyosztókat és a finálét január 29-én rendezik majd meg. A világbajnokság győztese kijut a 2024-es párizsi olimpiára, a második-hetedik helyezettek selejtezőt játszhatnak az ötkarikás játékokra.MW

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában