Kosárlabda

2023.01.03. 15:50

Három játékos is sérült a Kometa Kaposvári KK csapatában

Hendlein Roland, Krnjajski Borisz és Csorvási Milán is sérüléssel bajlódik a férfikosárlabda NB I./A-csoportjában szereplő Kometa Kaposvári KK csapatánál.

Molnár Gábor

Fotó: Lang Robert Kaposvar

Mozgalmas első hónap vár a Kometa Kaposvári KK-ra, hiszen négy mérkőzés vár januárban a csapatra. Szombaton a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely érkezik a somogyi megyeszékhelyre, majd rá egy hétre az Atomerőmű SE otthonában lépnek fel Isiah Brownék. Huszonegyedikén az MVM-OSE Lions, huszonnyolcadikán pedig a Zalakerámia ZTE KK fogadják. Mindegyik összecsapás 18 órakor kezdődik.

Az már a Szolnok elleni mérkőzés előtt kiderült, hogy Hendlein Roland nem léphet pályára, a meccs előtti esti edzésen Csorvási Milán lábfájdalmakra panaszkodott, így ő sem vállalhatta a játékot. A találkozón aztán csapatkapitányunk, Krnjajski Borisz egy ütközés során a földön maradt, s mindössze négy percet tudott a parketten tölteni.

– Hendlein Rolandnak gyulladás van a térdében ott, ahol a patellahíd tapad, s ahová a fémeket betették – nyilatkozta a Kometa Kaposvári KK csapatorvosa, Palka Gergely. – Ha pihentetni, s nem játszik, akkor nyilván javul az állapota, de folyamatosan fájdalomcsillapítóra és komoly, mindennapos fizioterápiára van szüksége. Csorvási Milánról pontos diagnózis még nincs, várom az MR-leletét, annyit mondtam neki, a héten még ne erőltesse.

– Krnjajski Borisz a Szolnok ellen vállficamot szenvedett, a sérülést a hazai csapaorvos szakszerűen ellátta és berögzítette – tette hozzá Palka Gergely. – Az ilyen eseteknél három hétig rögzíteni kell a testrészt, melyet szinte semmire sem használhat és aminosavakkal, kollagénnel lehet, sőt kell gyorsítani a gyógyulást. A játékosnak szerzek egy speciális vállrögzítőt, amiben akár játszhat is, de két hetet még így is várnia kell, utána jöhet egy hét torna, majd ha minden jól alakul, visszatérhet a pályára. Ha egy átlagos emberről lenne szó, akkor legalább hat hét a gyógyulási idő, de Borisznak nagyon jó az izomzata, a sérülés ellenére sem instabil a válla, így három-négy hét után tétmeccset játszhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában