Kézilabda

2023.01.05. 15:27

Horacek-ügy: másodfokon is pert nyert a Siófok KC

A Pécsi Ítélőtábla másodfokon helybenhagyta a Kaposvári Törvényszék elsőfokú ítéletét.

MW

Fotós: Török Attila

A Siófok Kézilabda Klub munkaügyi pert indított a francia Tamara Horacek ellen, amelynek tárgya a játékos általi munkaviszony jogellenes megszüntetése és annak jogkövetkezménye volt.
​– A Kaposvári Törvényszék a felek meghallgatása, a felek között megkötött munkaszerződés és a per iratai alapján nyilvánosan megtartott tárgyaláson kihirdetett első fokú ítéletében megállapította, hogy Tamara Horacek jogellenesen szüntette meg a munkaviszonyát a kézilabda NB I.-ben szereplő Siofok KC-val a 2021. szeptember 3. napján keltezett azonnali hatályú felmondásával – tájékoztatott a balatoni klub. – Melynek során a bíróság a játékos részéről kiemelt súlyú szerződésszegésnek minősítette a Franciaországba, a Metz Handball csapatához történő 2021. július 1-jei átigazolását, melyet követően a munkáltatónál a megjelenési, rendelkezésre állási és munkavégzési kötelezettségének szerződésszegő módon nem tett eleget. A bíróság kötelezte a játékost három havi távolléti díjnak megfelelő összeg, valamint a teljes perköltség megfizetésére.
Másodfokon a Pécsi Ítélőtábla a Kaposvári Törvényszék elsőfokú ítéletét helybenhagyta.

 

Címkék#siófok kc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában