Somogyi siker

2023.01.23. 14:29

Kaposvári futsalosok is vittek haza bajnoki címet

A Kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium csapatai a futsalban első, míg röplabdában második helyezést értek el az első Diákolimpia országos döntőkben.

Mócza Dániel

20230120 Békéscsaba Röplabda A Diákolimpia Országos Döntő

Minden országos döntőt sikerült rendben lebonyolítani 2023. év elején. A két első csúcseseményt, az V-VI. korcsoport futsal tornáját a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) megbízásából a Baranya Megyei Diáksport Tanács szervezte, a Röplabda Diákolimpia V-VI. korcsoport „A” kategória országos döntőjét pedig a Békés Megyei Diáksport Egyesület. A kétnapos eseményeket rangos megnyitók indították el, Pécsett Nyögéri Lajos alpolgármester, Békéscsabán pedig Szarvas Péter polgármester képviselték a helyi rendező városokat, illetve Daragó Lászlóné tiszteletbeli alelnök, illetve dr. Erdős Dániel ügyvezető igazgató az MDSZ-t. A pécsi futsal döntőre az összes nevező csapat közül (rekordnak számító 410 nevező csapat, 5482 fő tanuló) az országos elődöntőkből 11 csapat és a rendező vármegye bajnok csapata kvalifikálta magát összesen 120 fővel. A tornán végig szoros mérkőzések zajlottak, a helyosztókon 3 meccs is büntetőkkel dőlt el, köztük a döntő összecsapás is. Békéscsabán 8-8 röplabda fiú- és lánycsapat mérkőzött meg a bajnoki címekért, szintén országos elődöntőket követően. Országosan 210 (88 fiú, 122 lány) csapat nevezett a versenysorozatba, a megyei döntők I. és II. helyezett csapatai (28 fiú- és 28 lánycsapat) jutottak az országos elődöntőkbe.

A versenyeken az alábbi iskolák szerezték meg az érmeket: 

Futsal V-VI. korcsoport:

Első helyezést ért el a Kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium. 
Második helyezést a Dunakeszi Radnóti Miklós Gimnázium ért el.
Harmadik helyezést pedig a Szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium érte el.

Különdíjasok:

Legtechnikásabb játékos: Országh Balázs, Kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium

Legjobb kapus: Gémesi Gergő, Dunakeszi Radnóti Miklós Gimnázium

Gólkirály: Simon Balázs, Dunakeszi Radnóti Miklós Gimnázium

Bajnokcsapat testnevelője: Rózsa János, Kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium 

 

Röplabda „A” V-VI. korcsoportban első helyezést a Kecskeméti Bolyai János Gimnázium ért el, míg a második helyezést a Kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium harcolta ki magának. A dobogó alsó fokára pedig a Kecskeméti SZC Kandó Kálmán Technikum lépet fel. A korcsoportban a legjobb támadó Bogdán Bence a Kecskemét Bolyai János Gimnázium tanulója lett, míg a legjobb előkészítő Török Soma a Kecskemét Bolyai János Gimnázium tanulója lett. Röplabdában is sikerült kiemelkednie a Kaposvári Munkácsy Mihály gimnázium egyik tanulójának mert a legtechnikásabb játékosnak járó díjat Tóth Gábor vehette át. A röplabdások legjobb testnevelő, felkészítő tanára pedig a Kecskemét Bolyai János Gimnázium oktatója Szabó Tamás lett. 

Röplabda „A” V-VI. korcsoportban lányoknál első helyezést a Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium ért el, míg a Testnevelési Egyetem Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziuma a második és a Balatonfüredi Szent Benedek Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium harmadik helyezést ért el. 

Legjobb támadó: Sinka Dalma – Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium 

Legjobb előkészítő: Fekete Ramóna- Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium 

Legtechnikásabb játékos: Szili Kamilla – TE Gyakorló Ált. Isk. és Gimnázium 

Legjobb testnevelő, felkészítő: Nagy Attila, Papp Csaba – Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium  

A hétvégi Futsal V-VI. korcsoportos és Röplabda „A” kategória V-VI. korcsoportos Diákolimpia® Országos Döntők legizgalmasabb pillanatairól készült képek megtekinthetők a Diákolimpia® Facebook oldalán, a mérkőzések eredményei pedig a www.doeredmenyek.hu oldalon. 

 

A Magyar Diáksport Szövetség  

A Magyar Diáksport Szövetséget (MDSZ) 1987-ben alapították, és mára a legnagyobb magyarországi civil szervezetté vált a diáksport területén. A szervezet fő célja, hogy minél több gyermeket vonjon be sportprogramokba, és népszerűsítse az egészségfejlesztő testmozgást. Az MDSZ küldetése, hogy a testnevelés és a sport minden gyermek életének részévé váljon, egész életen át. A szervezet testmozgás- és sportprogramokon keresztül támogatja az önkéntesség, valamint a társadalmi befogadás szemléletének erősítését, fejlesztését Magyarországon. A Magyar Diáksport Szövetség állandó kapcsolatban áll szinte valamennyi magyarországi iskolával, és minden évben megrendezi a Diákolimpiát, amely az egyetlen országos tanulmányi verseny a diáksportban. 

forrás: Magyar Diáksport Szövetség

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában