Kosárlabda

2023.01.26. 00:38

Nem jelentett gondot a ZTE legyőzése a Kometa Kaposvári KK fiataljainak

Sima győzelmet aratott a Kometa Kaposvári KK U20-as együttese a Zalakerámia ZTE KK ellen a korosztályos kosárlabda-bajnokság 18. fordulójában.

Molnár Gábor

Fotó: Lang Robert Kaposvar

Ahogy az lenni szokott, szombaton, a felnőttmeccs előtt rendezték volna a Kometa Kaposvári KK Zalakerámia ZTE KK elleni U20-as meccsét, ám a vendégek kéréssel fordultak a klubhoz, miszerint egy másik időpontban legyen a találkozó, mert huszonnyolcadikán több játékosuk sem tudott volna a csapattal tartani, a házigazda természetesen beleegyezett az időpont-módosításban, ezért szerdán este került sor az összecsapásra. melyen a műtéten átesett Hajduk Attila Dominik még nem léphetett pályára.
Kiválóan kezdte a hazai egylet a mérkőzést és hamar tetemes előnyre tett szert, jól működött a védekezés és a támadás is, ezt jól bizpnyította, hogy az első negyedben közel dupla annyi pontot dobtak, mint az ellenfelünk. A folytatás azonban már nem így alakult, közel öt perc kellett, mire megszerezték az első pontjukat, a ZTE pedig fokozatosan dolgozta le hátrányát, egy nagy rohanás utám már csak kettő volt közte. Az etap vége aztán ismét a somogyiaké volt, Szőke Bálint a lehető legjobbkor értékesített egy triplát, Antalics Dániel pedig egy méretes sapkát osztott ki Nováknak, így elmaradt az egyenlítés, sőt 47–35 állt az eredményjelzőn a nagyszünetben.
 

Fotós: Lang Róbert


A térfélcsere után aztán visszaállt a „világ rendje”, az történt a pályán, amit a Szőke Balázs, Filipovics Gordan edzőkettős kért a játékosoktól, ami azt eredményezte, hogy magabiztosan verték a kaposváriak a zalai riválisukat. A csapat századik pontját Antalics Dániel szerezte, a meccs legeredményesebb játékosa Paár Márk lett: negyvenkét egységet szorgoskodott össze, leszedett tíz lepattanót és volt egy-egy szerzett labdája és gólpassza is, ami összesen 51 (!) VAL-t jelentett.
Kometa Kaposvári KK U20–Zalakerámia ZTE KK U20 104–81 (29–15, 17–20, 31–23, 27–23)
Kaposvári Városi Sportcsarnok, 50 néző. V.: Szecsődi Richárd Attila, Boros Gyevi Ádám.
Kometa Kaposvári KK U20: Halmai D. (16), Paár M. (42/3), Szőke B. (12/3), Fehérvári Cs. (8/6), Antalics D. (17). Csere: Yake M. (2),  Óliás G. (3), Bogdán D. (1), Pucz Z. (1), Bellai (-), Czink L. (2). Vezetőedző: Szőke Balázs, edző: Filipovics Gordan.
Zalakerámia ZTE KK U20: Varga H. (15/6), Takács L. (5), Gyimes (15), Makkos D. (24), Böcskei (-). Csere: Tóth M. (-), Tóth B. (3), Garai D. (8/6), Horváth B. (8), Novák T. (3/3), Hosszú N. (-). Vezetőedző: Kiss Attila.
Kipontozódott: Halmai D. a 26. percben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában