Kosárlabda

2023.01.03. 10:44

Nyolcszázezer forint enyhítést kaptak a somogyi együttesek

Február negyedikén folytatódik a Kaposvári Városi Sportcsarnokban a Somogy megyei kosárlabda-bajnokság, de előtte két mérkőzést még be kell pótolni.

Molnár Gábor

Fotós: Lang R.

Sikerült egyeztetnie az időpontokat a tavaszi folytatásra Somogy Megyei Kosárlabda Szövetségnek. A bajnokság február negyedikén folytatódik, az utolsó fordulóban két mérkőzés elmaradt, a Tamási Dámok–Spekula Henger KK összecsapást január 21-én, szombaton, 10 órától rendezik, a Monok SE–Marcali VSZSE-meccs­nek még nincs időpontja. 

A bajnokság folytatásának tervezett időpontja: február 4. (szombat), február 19. (vasárnap), március 11. (szombat), március 18. (szombat), március 26. (vasárnap), április 1. (szombat), április 2. (vasárnap), április 15. (szombat), április 23. (vasárnap), május 6. (szombat). Play off: május 21. (vasárnap), május 27. (szombat). Döntő, helyosztók: június 3–4. (szombat vagy vasárnap). 

Fotós: Lang R.

– Az időpontok sajnos még mindig változhatnak, egyelőre ezekkel számolunk – tájékoztatott a Somogy Megyei Kosárlabda Szövetség. – Az áprilisi első hétvégén dupla fordulót tervezünk, de ha lesz rá mód, az egyiket a május 13-ai hétvégére áttesszük. A megyei szövetség elnöksége a bajnokság kezdetén úgy döntött, hogy decemberig átvállalja a mérkőzések játékvezetői díját. Ez az intézkedés a játékvezetői útiköltségekkel együtt nyolcszázezer forintba került, ennyivel könnyítettük meg a csapatok terheit. Az elnökség december huszonnyolcadikai ülésén úgy döntött, hogy az első kör utolsó fordulójában (február negyedikei forduló), valamint az elmaradt meccseken még rendezi a játékvezetői díjakat, a második körben azonban már az együtteseknek kell. A rájátszásban ismét a szövetség állja a bírói díjakat. 

Fotós: Lang R.

Az utolsó, a nyolcadik játéknapon két találkozót rendeztek, a Tüskevár SE az Azúr Drogéria KK-val csapott össze. Bán Balázsék a félidőig jól tartották magukat, ám a térfélcsere után már az történt a pályán, amit a Tüskevár akart, s végül magabiztos győzelmet aratott. A Zrínyi KK-ra csak ráijeszteni tudott a Meló-Diák KK, az első negyedet ugyanis megnyerte, a folytatás aztán már Horváth Norbert edző társulatáról szólt, mely tizennyolc pontos sikert aratott. 

Tüskevár SE–Azúr Drogéria KK 80–63 (20–18, 13–15, 26–17, 21–13) 
Kaposvári Városi Sportcsarnok. V.: Szecsődi R., Deák Zs. 
Tüskevár SE: Bodródi Márk (27/3), Szalai Zsolt (3/3), Király Koppány (15), Földvári Milán (6), Pintér Dániel (4). Csere: Bodródi Dániel (21/6), Fülöp Krisztián (2), Béres Viktor (2). Vezetőedző: Bodródi Lajos. 
Azúr Drogéria KK: Bodor Dániel (9/3), Bán Balázs (24/9), Mester Milán (10/6), Varga Dávid (–), Lakatos Zsombor (4). Csere: Kovács Roland (–), Vidák Ábris (–), Tóth Viktor (6/3), Bedő Dominik (4), Balogh Rajmund (6). Vezetőedző: Lakatos Zsombor. 

Meló-Diák KK–Zrínyi KK 65–83 
(27–22, 10–22, 16–16, 12–23) 
Kaposvári Városi Sportcsarnok. V.: Söjtöry T., Koncsek B. 
Meló-Diák KK: Tóth Kristóf (28/9), Tóth Máté (8/6), Nagy Norbert (8), Zsille Péter (11/9), Sótonyi Ádám (8/3). Csere: Dömötör Ádám (2), Meggyes Péter (–), Kosaras Balázs (–). Vezetőedző: Tóth Máté. 
Zrínyi KK: Kovács Dániel (13/3), Horváth Norbert (14), Csabai Máté (16), Ötvös Richárd (20), Kun Kenéz (16/12). Csere: Begovácz Dániel (4). Vezetőedző: Horváth Norbert. 

Fotók: Lang Róbert

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában