Labdarúgás

2023.02.04. 14:08

A sikeres siófoki tavaszhoz idegenbeli pontok is kellenek

Az Aqvital FC Csákvár elleni hazai siker után Balmazújvároson, a tabellán tizennegyedik Nyíregyháza Spartacus FC ideiglenes otthonában lép pályára az újabb pontszerzés reményében a BFC Siófok vasárnap, 14:00 órakor. A balatoniak utoljára 2019 márciusában kaptak ki a Szparitól idegenben.

Keszthelyi Zoltán

Fotó: NemA

Mindkét együttes győzelemmel indította a tavaszt, a Nyíregyháza Szombathelyen (0–1), a Siófok otthon nyert a Csákvár ellen (2–0). Érdekesség, hogy az utolsó hét helyezett közül csak a Szentlőrinc kapott ki az évnyitón, utóbbi is az MTK Budapest otthonában. A hátsó régiókban nagy a tülekedés, minden sikernek, vagy pontnak nagy jelentősége van, amit jól mutat, hogy a nyolcadik ETO FC Győrt a kieséstől mindössze nyolc pont választja el és még mindig van hátra tizenhét forduló!

A balatoniak az Aqvital FC Csákvár ellen az új szakmai igazgatóval, Dragan Vukmirral egy ötmeccses nyeretlenségi sorozatnak vetettek véget, ráadásul még gólt sem kaptak, ami utoljára tavaly októberben fordult elő, egy Pécsi MFC elleni haza bajnokin. Remek bemutatkozás, "idegnyugtató" győzelemmel volt, Major és Farkas remek teljesítményével, akik közül az előbbi első találatát jegyezte siófoki színekben. Balogh sérülése azonban aggodalomra ad okot, pedig góllal indított, ráadásul Girsik sem áll rendelkezése,  így az előre játékban alaposan lecsökkentek a lehetőségek, de talán a nyáron Pécsről érkező Makrai nagyobb segítség lesz tavasszal, mint ősszel volt.  

A csákváriak elleni siker kapcsán meg kell említeni, hogy hazai pályán nem megy, nem ment rosszul a balatoniaknak, tizenegy meccsen tizenkilenc pont a mérleg két vereséggel. A Domján Attilát váltó Dragan Vukmirnak leginkább az idegenbeli teljesítményén kell javítani, hisz a tíz meccsen tíz rúgott góllal elért hét pont nagyon kevés. Ennek a balmazújvárosi kilencven percnek három vereséggel – Budafoki MTE, HR-RENT Kozármisleny, Diósgyőri VTK – végződött utazással a hátuk mögött vágnak neki. A somogyiaknál rosszabb mutatóval csak a Dorogi FC (6) bír, illetve a Szentlőrinc (5), de utóbbi eggyel kevesebb meccset játszott a somogyiaknál. Már most, Balmazújvároson jó lenne megkezdeni a pontok gyűjtögetését, amely helyszín még a nyíregyháziaknak is új lesz, hisz ősszel még Sényőn játszottak.

Nem vár könnyű feladat Hutvágnerékre, ám nem megoldhatatlan, amit jól mutat, hogy 2019 márciusa nem kaptak ki a piros–kékektől idegenben. Polényi azon a találkozón még nyíregyháziként szerepelt, a sárga–kékek közül kezdőként ott volt a jelenlegi keretből Horváth Péter, Balogh Bence Benitó és a cserék közt György Nico is, azóta egyszer győztek (2–1) Cipf és Elek gólokkal, illetve egyszer döntetlent játszottak (0–0). Ezúttal Deutsch lesz Polényihez hasonló helyzetben, aki a legutóbbi szezonban még balatoni mezben játszott a Szpari ellen. Remélhetőleg harcos játékkal, sok sikeresen megvívott párharccal sikerül ezúttal is elrontani a rutinos labdarúgók sorát felvonultató, a legutóbb 27 év átlagéletkorú tizeneggyel felálló szabolcsiak játékát a lényegesen fiatalabb csapattal felálló balatoniaknak és ponttal, vagy esetleg pontokkal távozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában