Úszás

2023.02.08. 11:46

Mentőövet kapott az úszásoktatás

Alapvetően zavartalanul folyik az úszásoktatás a kormány pénzügyi mankója nyomán.

Sonline

Az uszodák esetében általánosnak mondhatóan, az alapsportnak számító úszást tekintve pedig kiváltképpen megnehezült a helyzet, fenntarthatatlanná vált a korábbi működési szint az energiaválság következményeként. Önerőből nem is lehetne orvosolni a sok helyen kritikus állapotot, ezért is jött jókor a kormány jelentős pénzügyi injekciója, amellyel az úszók, közelebbről az utánpótlás segítségére sietett. 

– A jelenlegi rendkívüli helyzetben kivételesnek mondható, hogy a kormány 1,8 milliárd forinttal támogatta az uszodákat, ennek köszönhetően a legtöbb helyszínen zavartalanul folyik az oktatás – számolt be honlapján a mentőövnek minősíthető lépésről a Magyar Úszó Szövetség. 

Az anyagi támaszról szóló bejelentés azon a megbeszélésen hangzott el, amelyet a MÚSZ székházában tartottak az Úszó Nemzet Programról. A helyi koordinátorok egyeztettek, cseréltek véleményt a program állásáról, elsősorban az energiakrízis előidézte helyzet kihívásairól. Jelzésértékűnek mondható, hogy a fórumon ott volt az ötszörös olimpiai bajnoknő, az ÚNP-nagykövet Egerszegi Krisztina is, a MÚSZ vezető képviselői mellett. 

Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke húsz város képviselői előtt szólva kiemelte, hogy a kormány prioritásként kezeli az Úszó Nemzet Programot, amely több ezer gyermeknek biztosít lehetőséget arra, hogy kiválóan képzett oktatóktól tanuljanak úszni anélkül, hogy az családjaiknak anyagi terhet jelentene. 
Az összejövetelen nem csupán a jelenről, hanem a jövőről is szó esett. Elhangzott, hogy a tapasztalatok felhasználásával, az új javaslatok és észrevételek összegzésével az ÚNP 2023-ban még hatékonyabbá válhat, ami kiváló hír a programban már résztvevő 20 ezer fiatalnak és persze a sportágnak is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában