Férfi Kézilabda Magyar Kupa

2023.02.03. 20:56

Remek évkezdet, kalászi sikerével nyolc között a kupában a HSA NEKA

Kiválóan indította az évet a HSA NEKA, mely budakalászi győzelemével története során első alkalommal bejutott a Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé. A siker értékét növeli, hogy CYEB Budakalásznak ez a bogláriak elleni volt a szezonban az első veresége hazai pályán!

Keszthelyi Zoltán

A HSA NEKA megcsinálta, amit eddig senki a szezonban, legyőzte saját pályáján a Budakalászt, ami nem sikerült többek közt a Fradinak és a Balatonfürednek sem! Hat bajnoki és három Liga kupa meccs után vesztették el a veretlenségüket, amiben oroszlánrésze volt az első félidei remek védekezésnek, hisz ebben mindössze nyolc gólt kaptak az akadémisták. Egyszer fordult elő Csoknyai István vezetőedző tanítványaival eddig, hogy támadásban ilyen gyenge első félidőt produkáljanak, épp Balatonbogláron, ahol ki is kaptak. Még a Telekom Veszprémnek is dobtak tízet a nyitó játékrészben...

Magas hőfokon égtek a vendégek, jó tempóban kézilabdáztak, remek csapatjátékot produkáltak, kiegészítve olyan extra egyéni teljesítményekkel, mint Palasicsé volt, aki tizenhárom védéssel zárt, harmincnyolc százalékon teljesített, az első félidőben közel volt az ötvenhez nyolc hárítással. Ez utóbbi játékrészt fantasztikusan kezdték, tizenhat perc után már nyolccal mentek (2-10), melyből hat a félidőre is megmaradt. Koncentráltak voltak, mindössze négy labdavesztésük volt és ha nincs a két kapufa, akkor tizenhat találat is összejöhetett volna az akadémistáknak, akik közül Sztraka volt a legeredményesebb hárommal.

A fordulás után sem változott semmi, ám a meccs utolsó negyedére – némileg érhetően - visszaestek a balatoniak, akik a negyvenkilencedik percben már nyolccal (!) vezettek (24-16) Krakovszki Bence hetesével. Ekkor azonban jött egy hétperces gólcsend és háromra bejött a „kalász” (24-21), Sótonyi László időkérését követően Temesvári lőtt gólt (21-25) öt perccel a zárás előtt, ám ezzel sem volt még vége, mert Mikhalin szépített (22-25), majd Temesvári kiállni kényszerült két percre, amit kihasználva kettőre bejöttek a házigazdák (23-25) három perccel a lefújás előtt. Ráéreztek Sinkovitsék, hogy lehet keresni valójuk, keményen védekeztek és Dely blokkolt lövése után Kovács Dominik révén a nyolcgólos hátrányuk egyre olvadt (25-24). Az izgalmaknak a fiatal, mindössze tizennyolc éves Kovács Tamás vetett véget, aki már az utolsó percen belül mattolta Váczi kapust (26-24). Már az iksz is a NEKA továbbjutását jelentette, Mikhalin újabb találata már nem osztott, nem szorzott.

 

Magyar Kupa – 4. forduló
CYEB–Budakalász – HSA NEKA 25–26 (8–14)

Budakalász, Budakalászi Sportcsarnok, 200 néző. Vezette: Altmár Kristóf, Horváth Márton.

CYEB–Budakalász: Váczi – Varjú, Sinkovits 5, Kiss B. 1, Mikhalin 5, Juric-Grgic 8, Kovács D. 2. Csere: Gjorgjeski (kapus), Dávid, Papp B. 1, Koncz 1, Tyiskov, Maracskó 2, Tóth Sz. Vezetőedző: Csoknyai István.

HSA NEKA: Palasics – Szilágyi B. 2, Dely 1, Sztraka 4, Papp T. 4, Kovács T. 2, Krakovszki B. 6(4). Csere: Deményi (kapus), Temesvári 2, Krakovszki Zs., Karai 1, Dobi, Ács P. 3, Sisa 1. Vezetőedző: Sótonyi László.
Kiállítások: 10(4) perc, illetve 10(-) perc.

Hétméteresek: –, illetve 4/4(1/1).

 

MESTERMÉRLEG

Csoknyai István: – Ugyanaz történt, mint az őszi bajnokin, a bogláriak ahogy akkor, úgy most is állva hagytak bennünket az első tizenöt percben. A nyolcgólos különbség előrevetítette, hogy eldőlt a mérkőzés, s bár a második félidőben produkáltunk egy jó negyedórát, ez arra volt elég, hogy ne legyen szégyenteljes a kiesésünk. Összességében nézve esélyünk sem volt, nagyon sok technikai hibát vétettünk. Gratulálok a vendégeknek, megérdemelten jutottak tovább.

Sótonyi László – Nagyon jó iramú, küzdős és hajtós meccsen vagyunk túl, komoly fegyvertény, hogy a fiatal csapatommal kiharcoltuk a továbbjutást. Kicsit tartottam a fizikai különbségektől, melyek rendszerint nem a mi javunkra dőlnek el, de összességében jól ellensúlyoztuk. A hajrában hiányzott a rutin, túlpörgött a csapat, ebből a szempontból is roppant tanulságos mérkőzés volt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában