Kosárlabda

2023.02.03. 21:40

Szegeden lép pályára a Kometa Kaposvári KK

A Naturtex-SZTE-Szedeák csapatának otthonában lép pályára a Kometa Kaposvári KK vasárnap 18 órától a férfikosárlabda NB I./A-csoport 19. fordulójában.

Molnár Gábor

Fotó: Lang Róbert

Két győztes mérkőzés – előbb az MVM-OSE Lions, majd a Zalakerámia ZTE KK csapatát győzték le hazai pályán – után utaznak a Kometa kosarasai a Naturtex-SZTE-Szedeák otthonába vasárnap, a felnőttmeccs 18, míg az U20-as összecsapás 15 órakor kezdődik. Az odavágón, a somogyi megyeszékhelyen, magabiztos sikert arattak a somogyiak, miután tizenöt ponttal, 89–74-re győzték le a Tisza-partiakat, s ezzel a diadallal búcsúztak az arénától. Az alföldieknél a Budapest Honvéd elleni kudarc után lemondott Simándi Árpád vezetőedző, a vezetőség pedig elfogadta a tréner döntését. Az együttes irányítását az a Nikola Lazics vette át, aki az előző szezonban még a kaposvári kispadon ült. Nem csak a szakmai stábban, a játékoskeretben is változás történt az alföldieknél: Kassim Nicholson szerződését véglegesítették, így a huszonhárom esztendős amerikai kosárlabdázó a 2022/2023-as a szezon végéig marad, ám egy távozót is bejelentettek, Milics Sztarovlah szolgálataira a továbbiakban már nem tart igényt a klub.

Paár Márk, a Kometa Kaposvári KK játékosa
Paár Márk, a Kometa Kaposvári KK játékosa 
Fotós: Lang Róbert


Ellenkező előjelekkel várhatja tehát a két alakulat a találkozót, hiszen a vendégeknek a zsinórban aratott két diadal önbizalmat adott. Ám nem szabad félvállról venniük a Szedeák elleni meccset, mert hazai pályán bárkire veszélyesek lehetnek. A házigazda amúgy négy győzelemmel és tizennégy vereséggel a az utolsó előtti, míg mi hét sikerrel és tizenegy vereséggel a tizenegyedik helyről várhatjuk a találkozót.
Az SZTE a Facebook-oldalán jelentette be, hogy a csapat visszaköltözött az Újszegedi Sportcsarnokba, pénteken már ott edzettek, s ellenünk már ott lépnek pályára. Ezért azok a kaposvári szurkolók, akik elutaznak a mérkőzésre, már  régi-új helyszínen drukkolhatnak a Kometa Kaposvári KK-nak.  
A kaposváriaknál a vállsérüléssel bajlódó Krnjajski Boriszon kívül mindenkire számíthat Ivan Rudez vezetőedző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában