ÖKÖLVÍVÁS

2023.03.22. 12:40

A balatonlellei Varga Sára aranyérmet hozott Olaszországból

Hét nemzet bunyósait szólították ringbe a történelmi nevezetességeiről híres olasz városban, Assisiben rendezett, három napon át tartó női junior és ifjúsági ökölvívó-versenyen. A rangos nemzetközi erőpróbán részt vett Varga Sára, a Lelle Fitness és Küzdősport Egyesület 57 kg-os junior korú bunyósa is, aki megnyerte súlycsoportja küzdelmeit.

Fenyő Gábor

Varga Sára az első napon a lengyel Cuzanna Goebirwska ellen kezdett, akit meggyőző teljesítménnyel egyhangú pontozással vert. Másnap a házigazda olaszok versenyzője, Sara Bastitella következett: az ő párharcuk döntetlen lett. A harmadik, utolsó napon az ukrán Valerai Rudakova volt az ellenfele, akit nagyon elvert: végül is egyhangú pontozást hirdettek a mérkőzés végén, de Varga Sára nagyon közel volt ahhoz, hogy ellenfelét leléptessék.

– A megszokottól eltérő lebonyolítási módot választották a rendezők: nem kieséses rendszerben, hanem körmérkőzéses formában dőltek el a végső helyezések – mondta Farkas József, a Lelle Fitness és Küzdősport Egyesület vezetőedzője, a magyar csapat vezetője. – Eredetileg 18 versenyzővel keltünk volna útra Itáliába, de az influenzajárvány közbe szólt: annyire megtizedelte a csapatunkat, hogy végül nyolc ökölvívó utazott csak el.

Ők viszont kitettek magukért. Négyen is döntőbe jutottak – közülük hárman (köztük Varga Sára) aranyérmesek lettek –, négyen pedig bronzéremmel térhettek haza Assisiből.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában