Kézilabda

2023.03.17. 11:50

A bogláriak és a siófokiak is kiválóan teljesítettek

A junior és az ifjúsági leány kézilabda-válogatott is nemzetközi felkészülési tornán szerepelt az elmúlt napokban, a fiatalok pedig hibátlan teljesítménnyel nyerték meg a siófoki és a romániai megméretést is.

Trancsik Zsanett

Fotó: Cseh Peter

Remek erőfelmérőnek ígérkezett a két nemzetközi felkészülési torna, amelyen a junior és az ifjúsági leány kézilabda-válogatott vett részt az elmúlt napokban. A csapatok a közelmúltban vonultak edzőtáborba, hogy hangoljanak a nyári korosztályos Európa-bajnokságokra, a találkozó utolsó napjaiban pedig nívós ellenfelekkel nézhettek farkasszemet.

A romániai Európa-bajnokság előtt álló junior-együttes Szilágyi Zoltán szövetségi edző vezetésével Siófokon csapott össze a közelgő kontinensviadal házigazdája mellett Spanyolországgal és Németországgal. Az első meccsen a spanyolok egészen az utolsó negyedóra kezdetéig vezettek a magyar lányok ellen, akik viszont a hajrában a maguk javára fordították az állást. A boglári jobbszélső Gém Léna hibátlanul tüzelt, nyolc góllal a találkozó legeredményesebbje lett.

Magyarország–Spanyolország 31–30 (16–18)

Vezette: Ignéczi, Pánczél-Héjjas.

Magyarország: Imre, Zaj (kapusok), Balássi 1, Csernyánszki 2, Csíkos 1, Farkas 2, Gém 8, Kovalcsik, Kurucz 2, Kövér, Panyi, Simon 7 (1), Szabó A. 1, Szabó L. 1, Varga 6 (4), Vártok. Szövetségi edző: Szilágyi Zoltán.

Kiállítások: 10, illetve 8 perc.

Hétméteresek: 7/5, illetve 5/4.

A németek ellen is fordítani kellett a hazaiaknak, a félidei egygólos hátrány után a második játékrészben magabiztos játékkal diadalmaskodtak. Ismét Gém volt a legaktívabb támadásban, ezen az összecsapáson hét góllal zárt.

Magyarország–Németország 28–22 (14–15)

Vezette: Gál, Ludvig.

Magyarország: Imre, Szőke (kapusok), Balássi, Csernyánszki 2, Csíkos 1, Farkas 3, Gajdos, Gém 7, Kövér 1, Panyi 3, Simon 5 (2), Szabó A. 3, Szabó La., Szabó Li. 1, Varga 2, Vártok. Edző: Szilágyi Zoltán.

Kiállítások: 8, illetve 4 perc.

Hétméteresek: 4/2, illetve 4/2.

A románok nem tudták megszorongatni Varga Emíliáékat , akik meg sem álltak negyvenöt találatig. Az említett átlövő mellett a szintén boglári Szabó Anna is kilencszer köszönt be, így a magyar lányok hibátlan teljesítménnyel nyerték meg a tornát.

Magyarország–Románia 45–23 (24–10)

Vezette: Marosi, Pap.

Magyarország: Szőke, Zaj (kapusok), Csernyánszki 1, Csíkos 1, Farkas 4, Gém 5, Kovalcsik 1, Kurucz 1, Kövér 1, Panyi 3, Simon 2, Szabó A. 9, Szabó La., Szabó Li. 3, Varga 9 (7), Vártok 5. Edző: Szilágyi Zoltán.

Kiállítások: 6, illetve 10 perc.

Hétméteresek: 7/7, illetve 7/5.

A NEKA NB I.-es csapatából Csíkos Luca, Gém Léna, Juhász Kata, Kovalcsik Bianka, Szabó Anna, Szabó Lili, Varga Emília és Zaj Klára tagja a keretnek, míg Szücs Martin erőnléti edzőként dolgozik a szakmai stábban.

A montenegrói Európa-bajnokságra készülő ifjúságiak Romániába utaztak a Carpati Trophy elnevezésű eseményre. Bohus Beáta irányításával a csapat a norvégokat és a szlovákokat (25–20) is legyőzte, így következhetett a döntő a szintén kettőből kettőt nyerő házigazdák ellen. A fiatalok nem lassítottak, a félidőben négy góllal vezettek, amit a folytatásban tovább tudtak növelni, így az idősebbekhez hasonlóan százszázalékos produkcióval nyerték meg az aranyérmet (25–32). A NEKA sportolói, Keceli-Mészáros Renáta lett a torna legjobb játékosa, Fazekas Virág a legjobb jobbátlövője.

A NEKA játékosai közül öten, Bali Boróka, Fazekas Virág, Hornyák Anna, Keceli-Mészáros Renáta, Szebeni Dorina képviseli az akadémiát, a szakemberek közül Bohus Beáta szövetségi edző, dr. Woth Péter edző és Vártok Ákos kapusedző tagja a szakmai stábnak.

A siófoki Grebenár Réka lett a romániai női ifjúsági Kárpát Kupa legjobb kapusa. Két mérkőzésen kapott szerepet és tizenhét védéssel zárt, a norvégok ellen 41%-os hatékonysággal.

– Már az örömmel töltött el, hogy ismét meghívót kaptam, de ami az elmúlt héten történt, az minden képzeletet felülmúlt – fogalmazott Grebenár Réka. – A csapat nagyot küzdött és ennek meg is lett az eredménye, ráadásul a torna legjobb kapusa lettem. Ez egy remek visszacsatolás, hogy jó úton haladok.

A szintén siófoki Baranyi Dorottya tizenkét gólt szerzett az ifjúsági válogatottban és a mérkőzés legjobbjának választották Románia ellen.

– Tornagyőzelemmel zártunk és mindhárom mérkőzésen bizonyíthattam, ráadásul az utolsón megkaptam a találkozó legjobbjának járó díjat – mondta Baranyi Dorottya. – Ez az elismerés egy pozitív visszajelzés, hogy jó úton haladok a céljaim felé. Örülök, hogy ismét magamra ölthettem a címeres mezt és bízom benne, hogy tovább tudok fejlődni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában