Kosárlabda

2023.03.25. 16:44

Minden játékos pontot szerzett a nyírségiek ellen

Magabiztos, negyvenpontos győzelmet arattak hazai pályán a Kometa Kaposvári KK fiatalja a Nyíregyháza ellen az U20-a fiú kosárlabda-bajnokságban.

Molnár Gábor

Fotó: Lang Robert Kaposvar

 A Sopronban aratott bravúros győzelem után a Nyíregyháza Blue Sharks következett a sorban a Kometa Kaposvári KK U20-as csapatának, ahogy a hűség városában, úgy hazai pályán sem lehetett ott a többiekkel Antalics Dániel.
Nem úgy kezdődött a meccs, ahogy azt a hazaiak eltervezték, a vendégek kiválóan dobtak és remekül használták ki a védekezési hibákat. Ötpontos nyíregyházi előnynél időt kért Filipovics Gordan, hogy rendezze a sorokat. A rövid pihenő és az edzői utasítások jót tettek a csapatnak, hiszen hamar átvették a vezetést a kaposváriak és a negyed végén már néggyel vezettek. Alig telt el egy perc a második etapból, máris tíz fölé, nem sokkal később pedig húsz egység nőtt a felek közötti különbség. Kárpáti Levente tripláját vastapssal jutalmazták a szurkolók, a félidő végeredményét Óliás Gergő középtávolija állította be.
 

 


A térfélcsere után is azt történt a pályán, amit a házigazda akart, mely sorra vezette a szebbnél szebb támadásokat, melyekért a publikum nagyon hálás volt. Halmai Dániel kiválóan irányított, Paár Márkot és Szőke Bálintot pedig szinte egyszer sem tudták szabályosan megállítani a vendégek. Fehérvári Csegő hozta a tőle megszokott magabiztos játékot. De mindenki, aki pályára lépett hozzátett a magáét a fölényes győzelemhez.
Kometa Kaposvári KK U20–Nyíregyháza Blue Sharks U20  109–69 (26–22, 33–13, 24–19, 26–15)
Kaposvári Városi Sportcsarnok, 100 néző. V.: Fodor Sándor Balázs, Szücs Szabolcs.
Kometa Kaposvári KK U20: Halmai D. (11/3), Paár M. (20/12), Szőke B. (17/3), Fehérvári Cs. (10/6), Hajduk A. (8). Csere: Bogdán D. (10), Óliás G. (6/3), Yake M. (2), Kárpáti L. (7/3), Bogárdi D. (4), Pucz Z. (4), Czink L. (10/6). Vezetőedző: Filipovics Gordan, edző: Szőke Balázs.
A Nyíregyháza Blue Sharks U20 legjobb dobói: Végső B. (20/9), Pollák M. (11), Tóth G. (11), Mokánszki M. (10/3).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában