Sí és snowboard

2023.03.30. 13:08

Idén is érmekkel tért haza Ausztriából a Pike 24 SC

Március 11 és 15 között rendezték a 29. Havas Szezonzárót az ausztriai Murauban. A öt nap alatt különböző magyar kupa futamokat, illetve országos bajnokságokat rendeztek a síelőknek és a snowboardosoknak.

Trancsik Zsanett

A Pike 24 SC versenyzői idén is képviselték Kaposvárt.

– A  tavalyi sikeres szereplésen felbuzdulva gondoltuk úgy, hogy idén is ott a helyünk a rendezvényen és ismét megméretjük magunkat, bízva a jó szereplésben – mondta dr. Szerb Bence, a Pike 24 SC delegációjának vezetője. – Tíz résztvevővel utaztunk ki, közöttük voltak utánpótláskorú, felnőtt síelők és snowboardosok egyaránt.

A kaposvári versenyzők mindennap örülhettek valamilyen éremnek. A nyitónapon a Sí Óriás-műlesiklás (Giant Slalom) Magyar Kupát tartották, amelyben a Masters II. kategóriában lett aranyérmes Ballerini Giuseppe, míg Ballerini Filippo bronz érmet szerzett az U16 (B) kategóriában .

Másnap a Snowboard Parallel Óriás-műlesiklás (Giant Slalom) Országos Bajnokság következett a programban, ahol a felnőtt női versenyzőik szállították az érmeket a csapatnak, hiszen nagy küzdelemben Szerb Katalin a második és Heczer Barbara a harmadik helyen végzett.  

A harmadik nap délelőttjén ismét a snowboardosoké volt a főszerep, hiszen a Parallel Műlesiklás (Slalom) Magyar Kupa küzdelmei következtek. Itt megismétlődött az előző nap eredménye és Szerb Katalin a dobogó második, míg Heczer Barbara a harmadik fokára állhatott.

Aztán síelők küzdelmével folytatódott a program a Parallel Műlesiklás (Slalom) Magyar Kupán. A versenyzőket enyhe és esős időjárás várta reggel, ez azonban nem zavarta meg őket és a kaposváriak több dobogós helyezést is szereztek, hiszem Gombos Mirella U21 (B) ezüstéremnek, Szerb Katalin Masters I. kategóriában szintén ezüst, míg a Masters I. férfiak között dr. Szerb Bence bronz és a Masters II. férfiak között Ballerini Giuseppe aranyéremnek örülhetett.

Az utolsó nap megkoronázása volt az egész rendezvénysorozatnak, hiszen a legizgalmasabb versenyszámok következtek, a Sícross és a Boardercross Országos Bajnokság. Előbbiben a felnőtt nők között Gombos Mirella a második helyet szerezte meg, míg utóbbiban a felnőtt nők között pedig Szerb Katalin állhatott a dobogó legalsó fokára.

A dobogós helyeken kívül is számos értékes helyezést értek el a kaposváriak és még fontosabb volt a tapasztalatszerzés a csapat számára. A részletes eredmények elérhetők a Pike 24 SC weboldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában