Férfi kézilabda NB I.

2023.03.25. 21:14

Megérdemelt boglári pontszerzés a Telekom Veszprém ellen

Hatalmas meglepetésre ikszelt Palasics vezérletével a HSA NEKA hazai pályán a bajnokságban eddig tizennyolcból tizennyolcat nyerő Telekom Veszprémmel. Hogy pontot szereztek a bakonyiak, az annak köszönhető, hogy a Dely és Kovács nélküli, tartalékos hazaiak az utolsó hat percben nem dobtak gólt.

Keszthelyi Zoltán

Fotó: Nemeth_Levente

A Veszprémé volt ugyan a meccslabda, ám három másodperccel a vége előtt Palasics Kristóf megfogta Lauge ziccerét, viszont ez a bajnoki nem róluk, hanem a bogláriakról szólt! Hat perccel a vége előtt kettővel mentek (29-27), majd három (!) támadásuk is volt a háromhoz, de egyik sem jött össze, Laugénak viszont a szépítés igen (29-28). Egy hazai technikai hiba után Pechmalbek egyenlített (29-29) és még mindig volt hátra valamivel több mint két perc! Még ebben az időszakban is volt két lehetőségük Temesvári és Dobi révén, de újfent nem jött össze a gól, így a végén Palasics kellett, hogy a már a kezükben érzett két pontból egy megmaradjon.

 A válogatott keretbe is meghívott hálóőr az első félidőben huszonkét lövésből kilencet, a másodikban huszonháromból nyolcat fogott meg! A fordulás utáni nyolcban volt két büntető is, válogatott formában játszott, 37,7 százalékon teljesített klubja ellen, hisz kölcsönben szerepel az akadémistáknál. Elíssonra különösen „ráérzett” hat lövését is fogta, amiben volt egy büntető, a másik hárított hetes, Margucé volt. Sótonyi László minden játékosa dicséretet érdemel! A „szezon felfedezettje” Sztraka Dániel fantasztikus első félidőt produkált, a végére némileg elfáradt, ám így is az egyik legjobb volt, Szilágyi Benjámin magabiztosan dobta a heteseket, nem volt rontott lövése, a leginkább védekező feladatokkal megbízott Tárnoki Márkó megduplázta a szezonban eddig lőtt élvonalbeli góljainak a számát, egy találta volt eddig, Veszprémben lőtte, úgy tűnik szeret ellenük játszani. A csapatkapitány Dely Márton és a fiatal átlövő Kovács Tamás hiányában a belső posztokon játszókra most nagyobb feladat hárult, ám Dobi Bencéék felnőttek a feladathoz! Meg kell jegyezni, boglári oldalon azért nehezebb megoldani egy-egy hiányzó pótlását, mint veszprémin például Remiliét, még akkor is, ha az utóbbi a világ egyik legjobbja a posztján. Ki kell még emelni, hogy ezt a pontszerzést egy rendkívül fiatal, 20,2 átlagéletkorú csapattal sikerült kiharcolni, a legutóbb Bajnokok Ligája meccsen Szegeden tizenhárommal nyerő, ezúttal tizenkét idegenlégióssal érkező Veszprémmel szemben!

Az akadémisták teljesítményét jól mutatja, hogy a második perc után (1-2) mindössze a negyvenharmadik (20-21) és a negyvenhetedik perc (22-23) közt volt ellenfelüknél az előny, vagyis ők domináltak inkább ez alatt a hatvan perc alatt! Minden túlzás nélkül rászolgáltak az egy pontra!  

 

K&H férfi kézilabda liga – 19. forduló 
HSA NEKA – Telekom Veszprém 29–29 (15–13)

Balatonboglár, NEKA Csarnok, 650 néző. Vezette: Héjja Ádám, Kónya Balázs Krisztián

HSA NEKA: Palasics – Szilágyi B. 5 (3), Temesvári 4, Sztraka 6, Papp T. 4, Ács P. 2, Sisa 1Csere: Karai 1, Bodócs, Viski, Tárnoki 2, Krakovszki B., Dobi 2, Krakovszki Zs. 2Vezetőedző: Sótonyi László
Telekom Veszprém: Corrales – Vailupau 3, Ilic Z. 7, Lukács P. 1, Nilsson 3, el-Dera, Elísson 3Csere: Cupara (kapus), Sipos A., Ligetvári 1, Marguc 1, Strlek 5, Mahé, Lauge 4, Pechmalbec 1Vezetőedző: Momir Ilić
Hétméteresek: 3/3 (3/3), illetve 2/0 (–)

Kiállítások: 10 perc (4 perc), illetve 6 perc (6 perc)

 

MESTERMÉRLEG

 

Sótonyi László: 

Az ilyen pillanatokért érdemes dolgozni! Nagyon büszke vagyok, hogy a világ egyik legjobb csapatától sikerült pontot szereznünk, még úgy is, hogy néhány kulcsemberünk hiányzott. A srácok végig felszabadultan játszottak, sok extrát tettek hozzá, amit jó volt nézni.

 

Momir Ilics:

 Teljesítménynek nem nevezném a mait, ezt nem engedhetjük meg magunknak, és erre nem mentség az sem, hogy szerdán Szegeden nyertünk. Nem egy mérkőzésre kell koncentrálnunk, hiszen néhány napon belül újra játszanunk kell, ezt fel kell fognia mindenkinek. Gratulálok és sok sikert kívánok a hazaiaknak!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában