Jégkorong

2023.03.29. 11:00

Pázmándi Zsófia helyet kapott a bő keretben

A magyar női jégkorong-válogatott szakmai stábja az EWHL négyes döntője után szűkítette a keretet az A csoportos világbajnokságra.

Az utazó keretből kimaradt négy fiatal játékos, Báhiczki-Tóth Boglárka, Koncz Boglárka, Mozolai Berta ás Gengeliczky Dorottya – közülük az első három tartalékként készenlétben áll majd. Azonban ott van a névsorban Huszák Alexandra, aki február elején szenvedett csuklótörést, de a jósoltnál jóval hamarabb vissza tudott térni. A keretben ismét helyet kapott a volt kaposvári Pázmándi Zsófia is.

A válogatott huszonöt játékossal utazott el Kanadába, és két felkészülési meccset játszik: előbb Japán majd Németország lesz az ellenfél. A vb hivatalosan április ötödikén rajtol, a magyar egy nappal később kezdik meg a szereplésüket a franciák ellen a bramptoni CAA Arenában. A vb-re húsz mezőnyjátékos és három kapus nevezhető.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy Pat Cortina szövetségi kapitány ott lehet-e a tornán, mert német klubcsapatával még érdekelt az Oberliga rájátszásában. Ha a Riessersee még egy kört sikerrel vesz, akkor Delaney Collins másodedző irányítja a magyar együttest.

A magyar válogatott kerete: kapusok: Bogáti Bianka, Németh Anikó, Révész Zsuzsa, hátvédek: Baker Taylor, Faggyas Lilla, Kiss-Simon Franciska, Knee Sarah, Mayer Fruzsina, Németh Bernadett, Odnoga Lotti, Tóth Enikő, csatárok: Dabasi Réka, Garát-Gasparics Fanni, Gondos Tamara, Horváth Imola, Huszák Alexandra, Jókai-Szilágyi Kinga, Kreisz Emma, Metzler Regina, Pázmándi Zsófia (OHA, kanadai), Rónai Alexandra, Seregély Míra, Strobl Lara, Szamosfalvi Petra, Williams Hayley.

A magyar válogatott vb-programja: április 6., 19 óra (magyar idő szerint április 7., 1 óra): Magyarország–Franciaország, április 8., 11 óra (17 óra): Magyarország–Svédország, április 10, 11 óra (17 óra): Magyarország–Finnország, április 11, 11 óra (17 óra): Magyarország–Németország.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában