Kosárlabda

2023.04.01. 08:42

Bízik a tizedik hely megszerzésében a csapatkapitány

A DEAC otthonában lép pályára szombaton, 18 órától a Kometa Kaposvári KK a férfikosárlabda NB I./A alapszakaszának utolsó, azaz 26. fordulójában.

Molnár Gábor

Fotó: Lang Robert Kaposvar

A tizedik hely szempontjából kulcsfontosságú mérkőzés vár a csapatra, hiszen a cél a pozíció megtartása, ám egyáltalán nem lesz könnyű dolga az együttesnek. Hiszen a Debrecen nagyon jó csapat, ráadásul Tóth Ádáméknak még van esélyük a legjobb nyolc közé jutásra, azaz biztosan kettőzött erővel küzdenek majd. Ha a somogyiak nyernek, akkor a tizedikek lesznek, miután eggyel több győzelmük van, mint a jelenleg tizenegyedik MVM-OSE Lionsnak. Ha viszont kikapnak a hajdúságiaktól, az Oroszlány pedig győz Szegeden, akkor a Komárom-Esztergom vármegyei egylet lesz a tizedik, miután összevetésben jobbak a Kometa kosarasainál, hiszen hazai pályán tízzel nyertek Hendlein Rolandék, idegenben viszont huszoneggyel kaptak ki.
A Szőke Balázs vezette szakmai stáb még mindig nem számíthat Sebastian Arisra és Halmai Dániel sem léphet pályára az összecsapáson. Krnjajski Borisz viszont a Honvéd ellen már visszatért, a vállficama már a múlté.
– Nagyon jó érzés újra ott lenni a pályán, együtt küzdeni a srácokkal, pláne hazai közönség előtt – fogalmazott a csapatkapitány. – Nehéz időszakot tudhatok magam mögött, de szerencsére túl vagyok a sérülésen.
A tizedik helyért harcol tehát az együttes, hiszen minél jobb helyzetből akar nekivágni a további küzdelmeknek.
– Sokat számítana a paly-outra, ha meg tudnánk szerezni a tizedik pozíciót – tette hozzá Krnjajski Borisz. – A Debrecen edzőt váltott, s játékost is cserélt és ezután elkapták a fonalat, de mi mindenképpen győzni szeretnénk. Nálunk is volt változás, most leginkább a saját játékunkat akarjuk rendbe hozni támadásban és védekezésben is, azaz magunkra koncentrálunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában