Helyi sport

2023.04.25. 14:35

Jó helyre került a segítség: a kosarasokkal közösen gyűjtöttünk a Kutyatárnak

Két csomagtartónyi száraz kutyatáppal érkeztünk meg szerdán délután a kaposvári Kutyatár Természet- és Állatvédő Egyesület telephelyére.

Molnár Gábor

Száraztápot konzerveket vittünk a Kutyatár telephelyére

Fotó: Lang Róbert

Szerkesztőségünk, a Somogyi Hírlap és a Sonline.hu összefogott a férfikosárlabda NB I./A-csoportjában szereplő Kometa Kaposvári KK-val és a csapat szurkolói csoportjával, a Somogyi Bicskásokkal közösen, hogy segítsünk a Kutyatár Természet- és Állatvédő Egyesületnek. Száraz tápot és konzerveket gyűjtöttünk a nézőkkel karöltve az egyik bajnoki mérkőzés előtt, s az így kapott eledelt szerdán vittük ki a szervezetnek. Rengeteg, több mint kétszázhetven eb van jelenleg a városszéli telephelyükön, s a négylábúak ipari mennyiségben fogyasztják az ételt, napi szinten körülbelül száz kilogramm táplálék fogy el, azaz nagy szüksége volt a segítségre a kaposvári egyesületnek.
 

Száraztápot konzerveket vittünk a Kutyatár telephelyére
Száraztápot konzerveket vittünk a Kutyatár telephelyére 
Fotó: Lang Róbert


– Nagyon szépen köszönjük a Somogyi Hírlapnak, a Sonline.hu-nak a Kometa Kaposvári KK-nak és szurkolói csoportjuknak a támogatást, amúgy a kosárlabdacsapat nem először segített nekünk, mert nagy örömünkre már részt vettek a naptárfotózásunkon is – mondta Boncz Edit, a kaposvári Kutyatár Természet- és Állatvédő Egyesület elnöke. – Sajnos, mint úgy általában a civil szervezetek többségének, nekünk is civil segítségre van szükségünk. Őrületes költségvetéssel dolgozunk, hiszen nagyon sok a kutyánk, a felelős állattartás ugyanis sajnos egyre kevésbé tetten érhető. Ha másban nem is, de az élelemben nagy szükségünk van a segítségre, leginkább a száraz táp fogy, nagyjából naponta száz kiló, s ekkora mennyiséget csak segítséggel tudunk beszerezni. Ha az egészet nekünk kellne megvennünk, már rég működésképtelenek lennénk.
 


Aki teheti, segítsen a Kutyatárnak, hiszen áldozatos munkával küzdenek az ebekért, mindent megtesznek azért, hogy a telephelyükön semmiben sem szenvedjenek hiányt a négylábúak. Ezt azonban önerőből már nem tudják finanszírozni, s minden segítséget nagyon szívesen fogadnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában