Legenda

2023.05.29. 10:12

A Puskás Intézet gondozásába került a Bene Ferenc hagyaték

Újabb értékes relikviagyűjtemény került a Puskás Intézet gondozásába, a Bene Ferenc-hagyaték.

Koszorus Rita

Forrás: MTI/KOVÁCS GYULA

A 76-szoros magyar válogatott, olimpiai bajnok, olimpiai gólkirály, Európa-bajnoki bronzérmes, nyolcszoros magyar bajnok, ötszörös magyar gólkirály Bene Ferenc ereklyéivel bővült a Puskás Intézet gyűjteménye, közölte az Intézet hivatalos honlapján. A legendás játékos a Somogy megyei Balatonújlakon született, valamint a Somogy megye székhelyén, Kaposváron játszott, s innen igazolt az Újpesthez. 

A világválogatott klasszis kivételes hagyatékát fia, ifjabb Bene Ferenc bocsátotta a Puskás Intézet rendelkezésére. A különleges futballrelikviákat kiállításokon fogja bemutatni az Intézet. 

A hírt Balogh Balázs, a Puskás Intézet igazgatója, ifj. Bene Ferenc, illetve Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője, a Puskás-ügyek és a magyar futballhagyomány nagykövete jelentették be a Sportrádióban, a Hazafutás Gólkirályok rovatában. Ahol Bene Ferenc fia elmondta, édesapja nem volt nagy relikvia gyűjtő, de mivel pályafutása során több csapatban is megfordult, elég sok emlék megmaradt az ő kincseiből. - Akkoriban nem volt akkora  szokás a mezcserék, vagy relikviák osztogatása. Sokszor felbecsülhetetlen értékű mezek, ereklyék végezték akár felmosórongyként, mondta ifjabb Bene Ferenc. Hozzátette, sajnálja, hogy nem maradt több ereklye édesapjától. Viszont, ami mégis megvan, az annál nagyobb értékkel bír. 

Szöllősi György, Bene Ferencről szólva elmondta, a magyar futball egyik szupersztárja Bene Ferenc, de egy picit alulértékelt mégis. - Gólt tudott lőni, világbajnokságon, olimpián, gálameccseken, de egy olyan időszakban jött ez a nemzedék, Puskásék után, hogy sajnos el tudott sikkadni az érdemük. 

A teljes beszélgetés ide kattintva hallgatható meg! 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában