Röplabda

2023.05.16. 14:18

Godó Panna először kapott meghívót a felnőttválogatottba

A felkészülést Telkiben kezdte meg a magyar női röplabda-válogatott tizenhat tagú kerete, majd Svédországba utazik Alessandro Chiappini csapata, ahol két vagy három felkészülési mérkőzést is játszanak a magyarok a házigazdák ellen.

Trancsik Zsanett

A válogatott jövő héten tér vissza Svédországból, s ekkor még négy játékos, Németh Anett, Török Kata, Szedmák Réka és Papp Orsolya csatlakozik a kerethez, viszont innentől kezdve várhatóan már csak az a tizennégy játékos folytatja az edzőtábort, akikre a kapitány az Európa Ligában is számít. Ekkor Martonvásár lesz majd a lányok központja, s a délelőtti edzéseket a helyi Tóth Iván Sportcsarnokban fogják lebonyolítani, míg délután az Európa Liga mérkőzések helyszínén, az Érd Arénában tréningeznek, május huszonhetedikén pedig Ukrajna ellen már le is játsszák első összecsapásukat a sorozatban.

A női válogatott Európa Liga kerete: átlók: Petőváry Panni (Egaleo–görög), Vezsenyi Adrienn (Vasas Óbuda), centerek: Kilyénfalvi Zsófia (UTE), Kump Aliz (Vasas Óbuda), Nacsa-Pekárik Eszter (Szent Benedek RA), Pintér Andrea (Swietelsky-Békéscsaba), feladók: Bagyinka Fanni (Swietelsky-Békéscsaba), Berkó Liliána (MTK Budapest), Boskó Ágnes (UTE), liberók: Tóth Fruzsina (Fatum-Nyíregyháza), Kertész Petra (Swietelsky-Békéscsaba), Szalai Anna (Vasas Óbuda), szélső ütők: Glemboczki Zóra (Swietelsky-Békéscsaba), Godó Panna (Kaposvári NRC), Jámbor Cecília (Vasas Óbuda), Kiss Gréta (TFOC–francia). Később csatlakozik: Németh Anett (Potsdam) – átló, Török Kata (Vasas Óbuda), Szedmák Réka (Kaposvári NRC) – szélső ütők, Papp Orsolya (Vasas Óbuda) – center.

A bő kerethez képest változás, hogy Bodovics Hanna már nem szerepel a centerek között, ahogy a feladók között sem Fábián Fanny, aki a napokban jelentette be terhességét. Juhár Dalma sincs ott a liberók között, valamint a szélső ütőkhöz még csatlakozott Godó Panna. Utóbbi teljesítménye a szezon végére meccsről meccsre javult, kiegyensúlyozott játéka pedig a szövetségi kapitánynak is feltűnt. A huszonnégy éves szélső ütő a pályafutása során először kapott meghívót a felnőtt válogatottba.

Alessandro Chiappini mellett két másodedző lesz, mégpedig a lengyel Adrian Chylinski, illetve a MÁV Előre lánycsapatának korábbi vezetőedzője, Nagy Fanni. Az együttes statisztikusa ugyancsak lengyel lesz, Bartek Gajdek személyében. Kővári Gergő lesz a masszőr, Falvi Zsófia a fizioterapeuta és Szabó András vezetésével egy erőnléti edzői csapat lesz mindkét válogatott mellett. A csapatvezető továbbra is Sarlós Márton marad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában