Tour de Hongrie

2023.05.11. 18:56

Jakobsené az esős keszthelyi sprint

Az Európa-bajnok holland Fabio Jakobsen nyerte a 44. Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny második szakaszát csütörtökön, és sikerével összetettben is az élre állt.

MTI

Fotó: MTI /Vasvári Tamás

Zalaegerszegről vágott neki a 131 fős mezőny a 923 méter szintemelkedést tartalmazó, 175 kilométeres távnak. A zalai vármegyeszékhelyről borús időben rajtoltak el, az első órában nem kifejezetten gyors, 39 km/órás átlagsebességet tekerve. A nap négyfős szökésébe a hazai versenyzők közül Hrenkó Norbert tudott bekerülni, gyorsasági részhajránál pontokat is szerzett, mielőtt az első emelkedőn leszakadt riválisaitól.

   "Valter Atti, campinggel is jobb vagy náluk" - üzenték a hegyi hajrá közelében a szurkolók a Jumbo-Visma magyar bajnokának, aki nincs ott a mezőnyben, míg más szurkolók dudálásra biztatták a kísérőautókat.

Az utolsó 25 kilométerre érve a helyenként fel-feltámadó szelet felváltotta az eső, az üldözőbolyban két bukás is történt, előbbiben Dina Márton és Filutás Viktor, utóbbiban a válogatott néhány tagja volt érintett. A kétfősre redukálódott szökevénycsoportot pedig a papírformának megfelelően befogta a sprintervonatok vezette mezőny. Az esős sprintben az elmúlt évben Hajdúszoboszlón és Nyíregyházán is diadalmaskodó Jakobsen bizonyult leggyorsabbnak, megelőzve a két éve Kaposváron és Tatán nyertes német Phil Bauhaust és a belga Vito Braetet. Jakobsen sikerével átvette az összetett első helyét honfitársától, Dylan Groenewegentől. Az összetettben a legelőkelőbb pozíciót elfoglaló magyart illető fehér trikót megőrizte Rózsa Balázs.
   Az immár a nemzetközi szövetség (UCI) ProSeries-sorozatába tartozó magyar körversenyen pénteken az első hegyi etap következik: Kaposvárról indulva a 180 kilométeres táv során 2511 méter szintkülönbség vár a mezőnyre a pécsi befutóig.
   A magyar körversenyen szereplő kerékpárosok összesen 879 kilométert tekernek a vasárnapi budapesti befutóig, az M4 Sport minden szakaszt teljes hosszában élőben közvetít, az értékelő Apres Tour műsor pedig az m4sport.hu-n tekinthető meg.

Forrás: MTI 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában