Helyi sport

2023.06.05. 13:54

Nagyatádon úgy döntöttek, nem vállalják az osztályozót

Fenyő Gábor

Fotó: Lang Róbert

A Papp Zoltán vezette Nagyatádi FC alakulata utcahosszal nyerte a Somogy vármegyei első osztályú labdarúgó-bajnokságot, ám visszamondták az NB III.-as osztályozót. 
– Nyilván sokakat meglepett a döntésünk, de mind emberi, mind pedig sportszakmai szempontból ez volt a leghelyesebb – mondta Csendes Balázs, a Nagyatád ügyvezetője. – Igazából már az év elején megkezdtük az egyeztetést a nagyatádi önkormányzattal, s ők is ezt az utat látják helyesnek. Vannak idősebb játékosaink, akik nem vállalnák a magasabb osztályt, s az ezzel járó több edzést. A távozó játékosok helyére légiósokat kellene igazolnunk, ennek pedig nem kevés a költségvonzata. Így legalább együtt marad az idei bajnokcsapat, s továbbra is a saját utánpótlásunkból merítünk. 
S hogy mennyi pluszpénz kellene az osztályváltáshoz?
 

Fotó: Lang Róbert


– Az MLSZ-től 27 millió forintot kapnánk a harmadosztályú szereplésre – folytatta Csendes Balázs, aki korábban a Magyar Labdarúgó Szövetség Somogy Megyei Igazgatóságának az első embere volt. – Ehhez még olyan 40–45 milliót kellene előteremtünk. Mármint alsó hangon...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában