Kosárlabda

2023.06.04. 14:54

Veszélyben az Eb-szereplés, Halmai Dániel megsérült

Meg kellett műteni Halmai Dánielt, a Kometa Kaposvári KK fiatal játékosát, miután egy ütközés során elszakadt a feszítő ín a bal kezének középső ujjában.

Molnár Gábor

Halmai Dániel ujjsérülést szenvedett

Fotó: Lang Róbert

– Az Atomerőmű SE elleni meccs – mely az utolsó volt a szezonban – utolsó percében történt a baleset – elevenítette fel Halmai Dániel, a férfikosárlabda NB I/A csoportjában szereplő Kometa Kaposvári KK játékosa. – Bevittem pár ember közé a labdát, s azt sem tudom, mi történhetett, talán valaki ráütött a kezemre. Először nem éreztem fájdalmat, aztán mikor dobni akartam a büntetőket, láttam, hogy lóg az ujjam. Próbáltam kiegyenesíteni, de nem mozdult, mivel elszakadt a szalag. Az egészben az a pozitívum, hogy szerencsére nem történt nagyobb baj.

Halmai Dániel ujjsérülést szenvedett
Halmai Dániel ujjsérülést szenvedett
Fotó: Lang Róbert / Forrás: Halmai Dániel ujjsérülést szenvedett


A megítélt büntetőket már nem is ő végezte el, hanem Paár Márk. – Lecseréltek, majd összeragasztották két ujjamat, így rögzítették, s utána mentünk a sürgősségire, na akkor már fájt – fogalmazott a fiatal sportoló. Akire nagy feladatok vártak volna a nyáron, hiszen meghívták az U20-as válogatottba. – Még egyelőre nem tudom, mit hoz a jövő, az összetartás június negyedikén kezdődik, július hetedikén pedig Szkopjében startol az U20 kosárlabda-Európa-bajnokság, elvileg akkora már lekerül a sin az ujjamról. A varratszedésig még pihenek, de utána már elkezdhetek mozogni, igaz az ujjamat még akkor sem szabad terhelni. Bízom benne, hogy teljesen felépülök az Eb kezdetéig, és a korosztályos kontinensviadalon képviselhetem a hazámat. 
Halmai Dániel bal kezének középső ujjában szakadt el a feszítő ín, melyet az operáció során meg kellett varrni – tájékoztatott Palka Gergely, a Kometa Kaposvári KK csapatorvosa. – Illetve a végpercet letűztem egy tehermentesítő dróttal, azért hogy ne mozogjon az ín addig, amíg meg nem gyógyul. Hat hétig lesz az ujjában a drót, azalatt meggyógyul az ín, s utána eltávolítom a drótot, és kezdődhet a gyógytorna. 
Palka Gergely hozzátette: Halmai Dániel még nagyon fiatal, ha a fémeltávolítás után jól be tudja mozgatni, akkor nagyjából kilenc hét múlva már teljes értékű munkát végezhet. – Azt beszéltük meg a játékossal, hogy a varratszedés után már óvatosan elkezdhet edzeni, de leginkább lábmunkát végezhet – hangsúlyozta a Kometa Kaposvári KK csapatorvosa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában