Fotókkal és videóval

2024.06.19. 08:33

A 16 éves Király Dávid győzelembe kormányozta hajóját

Az 56. Mihálkovics Kupa – SPIRIT AUTO Nagydíjat június 8-án és 9-én Balatonföldváron rendezték meg. A regatta szervezői számára kiemelten fontos a magas minőségű és fair verseny, ezért a profi rendezés mellett kiemelkedő díjazással és szórakoztató programokkal várták a túravitorlázást kedvelőket.

Sonline.hu

Fotó: BrigiPix

Az évek óta folyamatos fejlődésben lévő vitorlásversenyt hatalmas érdeklődés övezi. Ennek köszönhetően már a regatta előtti hét közepén borítékolható volt, hogy a 150 hajós felső nevezési határt gyorsan elérik majd. A pénteki nyitóestre hangulatosan berendezték a szervezők a balatonföldvári kikötőben a Galamb szigetet, ahol italkóstolóval, hideg frissítővel várták az érkező vendégeket. Évről évre egyre több kiállítóval bővül a helyszín, így a teljes hétvége egy mini fesztivál jelleget ölt, ahol a résztvevők személyesen is megismerhetik az esemény támogatóit. 

Szombat reggelre a meteorológiai előrejelzés kevés, változó irányú szelet jósolt, ami a rajt pillanatában okozott nehézségeket a Dávid Júlia vezetésével felálló versenyrendezőségnek. A rajt után megélénkülő és délutánig kitartó szélben szinte a teljes mezőnynek sikerült végig vitorláznia a Balatonföldvár-Balatonszemes-Révfülöp-Balatonföldvár távot. 
Az első nap abszolút befutója a mindössze 16 éves Király Dávid kormányzásával induló René Raffica lett, míg a katamaránoknál az RSM csapata győzedelmeskedett Vándor Róberttel a kormánynál. A további 18 kategóriában versenyzők is igazán jót vitorlázhattak egymás ellen, a kora nyári időjárás még a leglassabb hajóknak is kedvezett. 
Az egész napos hőségben megfáradt versenyzőket grill vacsorával, színes programokkal várták a szervezők a vízparton. Az este egyik fénypontja a Helly Hansen által szervezett kvízjáték volt, valamint a tombolasorsolás és a különböző nyereményjátékok is garantálták a jó hangulatot. Akinek pedig kedve, ereje kitartott, hajnalig bulizhatott. 
Az erre a hétvégére kiírt önkormányzati és európai parlamenti választásokon sokan szerettek volna szavazni, így a vasárnapi versenyprogram a hagyományosnak mondható 10 órás rajt helyett egy órával előbb kezdődött. Élénk szél fogadta a versenyzőket a rajtvonalon, a rendezők bátran bízhattak benne, hogy sikerül a mezőnynek a teljes Balatonföldvár-Balatonakali-Balatonszemes-Balatonföldvár útvonalat levitorláznia. Bár szinte végig kitartott a szél, a versenyvezető a katamaránokat leszámítva minden indulót befuttatott Balatonszemesnél, ami nagyon jó döntésnek bizonyult, hiszen kora délutánra kisimult a Balaton. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában